BELGIA-RUSIA 1-0

BELGIA-RUSIA: Belgia şi Rusia se vor întâlni duminică la Rio de Janeiro, de la ora 19,00 (ora României), într-un meci care va decide, probabil, câştigătoarea Grupei H la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

22 iun. 2014, 15:35
BELGIA-RUSIA 1-0

Belgia a învins Rusia cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie -13 iulie).

Unicul gol al unui meci dezamăgitor a fost reuşit de Divock Origi în minutul 88.

Belgia a avut o posesie mult mai bună în debutul partidei, fără să pună însă în pericol buturile adverse. Prima ocazie clară a aparţinut ruşilor, şutul lui Faizulin fiind respins în corner de portarul Courtois în minutul 12. A urmat, două minute mai târziu, replica belgienilor, dar centrarea lui Mertens nu a fost ajunsă de Lukaku. După o perioadă puţin spectaculoasă, Mertens, cel mai activ jucător al ‘diavolilor roşii’ în prima parte, a expediat un şut notabil pe lângă poartă în minutul 20, recidivând după două minute.

Rusia a preferat să facă un joc de aşteptare, lăsându-le adversarilor iniţiativa şi fiind uneori periculoasă pe contraatac, cum s-a întâmplat în minutul 26, când arbitrul ar fi putut arăta penalty după intrarea lui Alderweireld asupra lui Kanunikov. A urmat în minutul 30 o nouă intervenţie remarcabilă a lui Courtois, la şutul de la distanţă al lui Kanunikov.

În condiţiile unui joc închis, nespectaculos, Mertens a fost din nou periculos pe partea dreaptă, în minutul 36, după care un atac promiţător al lui De Bruyne a fost stopat de apărarea ruşilor.

Cea mai mare ocazie din prima repriză a aparţinut Rusiei, dar lovitura de cap a lui Kokorin a trecut aproape de poartă, în minutul 44.

Într-o primă repriză încheiată cu un rezultat echitabil, Belgia nu a arătat nici pe departe ca o candidată la titlul mondial, aşa cum este văzută de unii ziarişti.

Rusia a fost ceva mai periculoasă în debutul actului secund, pe fondul unui joc fără idei al belgienilor, la care Lukaku, o mare decepţie în această partidă, a fost înlocuit în minutul 56. Eden Hazard a avut şi el o evoluţie ştearsă până în ultimele minute, fiind departe de ce a arătat la echipa de club, Chelsea. Rusia a echilibrat treptat raportul posesiei, capitol la care Belgia a stat mult mai bine iniţial.

Prima jumătate a reprizei a doua a fost foarte săracă în acţiuni cât de cât periculoase. Şatov nu a reuşit să-l depăşească pe veteranul Van Buyten, care a acordat corner (71). La lovitura de colţ, Kokorin a fost destul de aproape de gol. Trei minute mai târziu, Gluşakov a şutat dezamăgitor.

Mertens a fost mult mai discret ca în prima repriză şi a fost înlocuit de Mirallas cu un sfert de oră înainte de finalul timpului regulamentar.

Eşcenko a şutat puţin pe lângă poartă în minutul 81, la o acţiune cursivă a ruşilor.

Mirallas a şutat în bară, din lovitură liberă (83), după ce Belgia aproape nu fusese periculoasă în actul secund. Imediat au urmat două faze foarte periculoase ale lui Hazard, elevii lui Wilmots parcă trezindu-se la viaţă.

Iureşul belgienilor a fost concretizat de Divock Origi. Jucătorul inspirat introdus de Wilmots a fructificat o pasă a lui Hazard, în minutul 88.

Rusia nu a reuşit să revină, iar Mirallas a fost foarte aproape de gol, pe contraatac, în prelungiri.

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots, a trimis trei jucători noi în primul 11 faţă de victoria cu Algeria (2-1): Vermaelen, Fellaini şi Mertens. Ca şi în faţa Algeriei, schimbările făcute în repriza secundă au fost decisive.

După acest rezultat, Belgia a acumulat 6 puncte, fiind calificată în optimi de finală, iar Rusia are un singur punct în clasamentul grupei.

În aceeaşi grupă Algeria şi Coreea de Sud se vor întâlni duminică, de la 22,00, la Porto Alegre.

Belgia – Rusia 1-0 (0-0)

Au marcat: Divock Origi (88)

Rio de Janeiro, stadion ‘Maracana’

Cupa Mondială 2014 – Grupa H

Au evoluat echipele:

Belgia: 1. Thibaut Courtois (căpitan) – 2. Toby Alderweireld, 3. Thomas Vermaelen (5. Jan Vertonghen, 31), 4. Vincent Kompany, 15. Daniel Van Buyten – 7. Kevin De Bruyne, 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 14. Dries Mertens (11. Kevin Mirallas, 75) – 10. Eden Hazard, 9. Romelu Lukaku (17. Divock Origi, 56). Selecţioner: Marc Wilmots

Rezerve neutilizate: 12. Simon Mignolet, 13. Sammy Bossut – 16. Steven Defour, 18. Nicolas Lombaerts, 19. Mousa Dembele, 20. Adnan Januzaj, 21. Anthony Vanden Borre, 22. Nacer Chadli, 23. Laurent Ciman

Rusia: 1. Igor Akinfeev – 2. Aleksei Kozlov (22. Andrei Eşcenko, 62), 4. Serghei Ignaşevici, 14. Vasili Berezuţki (căpitan), 23. Dmitri Kombarov – 8. Denis Gluşakov, 19. Aleksandr Samedov (11. Aleksandr Kerjakov, 89), 20. Victor Faizulin, 17. Oleg Şatov (10. Alan Dzagoev, 83) – 9. Aleksandr Kokorin, 6. Maksim Kanunikov. Selecţioner: Fabio Capello.
Rezerve neutilizate: 12. Iuri Lodîghin, 16. Serghei Rîjikov – 3. Gheorghi Şcenikov, 5. Andrei Semenov, 7. Igor Denisov, 13. Vladimir Granat, 15. Pavel Moghileveţ, 18. Iuri Jirkov, 21. Aleksei Ionov
Arbitru: Felix Brych (Germania); arbitri asistenţi: Mark Borsch (Germania), Stefan Lupp (Germania); arbitru de rezervă: Carlos Vera (Ecuador)

Cartonaşe galbene: Gluşakov (38), Witsel (54), Alderweireld (73)


BELGIA-RUSIA 1-0 cu două minute înainte de fluierul final!

BELGIA-RUSIA 0-0 la pauză: Echipele Belgiei şi Rusiei sunt la egalitate, 0-0, la pauza meciului ce are loc duminică, pe stadionul ‘Maracana’ din Rio de Janeiro, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

BELGIA-RUSIA: Echipele de start pentru meciul dintre Belgia şi Rusia, care are loc duminică, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie -13 iulie):

Belgia: 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 3. Thomas Vermaelen, 4. Vincent Kompany, 15. Daniel Van Buyten – 7. Kevin De Bruyne, 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 14. Dries Mertens – 10. Eden Hazard, 9. Romelu Lukaku

Rezerve: 5. Jan Vertonghen, 11. Kevin Mirallas, 12. Simon Mignolet, 13. Sammy Bossut, 16. Steven Defour, 17. Divock Origi, 18. Nicolas Lombaerts, 19. Mousa Dembele, 20. Adnan Januzaj, 21. Anthony Vanden Borre, 22. Nacer Chadli, 23. Laurent Ciman

Rusia: 1. Igor Akinfeev – 2. Aleksei Kozlov, 4. Serghei Ignaşevici, 14. Vasili Berezuţki, 23. Dmitri Kombarov – 8. Denis Gluşakov, 19. Aleksandr Samedov, 20. Victor Faizulin, 17. Oleg Şatov – 9. Aleksandr Kokorin, 6. Maksim Kanunikov
Rezerve: 3. Gheorghi Şcenikov, 5. Andrei Semenov, 7. Igor Denisov, 10. Alan Dzagoev, 11. Aleksandr Kerjakov, 12-. Iuri Lodîghin, 13. Vladimir Granat, 15. Pavel Moghileveţ, 16. Serghei Rîjikov, 18. Iuri Jirkov, 21. Aleksei Ionov, 22. Andrei Eşcenko
Arbitru: Felix Brych (Germania); arbitri asistenţi: Mark Borsch (Germania), Stefan Lupp (Germania); arbitru de rezervă: Carlos Vera (Ecuador)

Belgia şi Rusia se vor întâlni duminică la Rio de Janeiro, de la ora 19,00 (ora României), într-un meci care va decide, probabil, câştigătoarea Grupei H la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Belgia a învins în prima partidă, nu fără emoţii, Algeria, cu 2-1, în timp ce Rusia a remizat cu Coreea de Sud.

”Diavolii roşii”, la primul lor turneu de Cupă Mondială din 2002, au venit în Brazilia ca fiind unii dintre favoriţi, casele de pariuri considerând că Belgia are a cincea şansă la câştigarea trofeului, după Brazilia, Argentina, Germania şi Spania.

Belgia a câştigat neînvinsă prima grupă a preliminariilor europene, cu opt victorii şi două egaluri, având un avans de nouă puncte faţă de Croaţia, a doua clasată.

După destrămarea Uniunii Sovietice, Rusia a participat la două turnee finale ale Cupei Mondiale, dar nici în 1994, nici în 2002 nu a trecut de faza grupelor.

În preliminarii, Rusia a câştigat şapte meciuri din cele zece jucate în grupă, terminând înaintea Portugaliei.

Cele două echipe s-au întâlnit de opt ori, incluzând şi meciurile cu URSS, Rusia conduce cu 4-3 la general, iar alt meci s-a încheiat la egalitate. Aceasta va fi a cincea confruntare la Cupa Mondială, fiecare echipă având două victorii până acum. URSS s-a impus cu 4-1 în 1970 şi cu 1-0 în 1982, iar belgienii au învins cu 4-3 după prelungiri în optimile turneului din 1986 şi cu 3-2 în grupe la ediţia din 2002.

Selecţionerul belgian Marc Wilmots este golgheterul all-time al echipei sale naţionale la Cupa Mondială, cu 5 reuşite. Ultimul său gol dintre acestea a venit în 2002, în meciul cu Rusia.

Belgia se confruntă cu probleme legate de recuperarea căpitanului Vincent Kompany, care a lipsit două zile de la antrenamente, după o întindere la inghinali în jocul cu Algeria. Varianta de înlocuire este Thomas Vermaelen, dar opţiuni de luat în considerare sunt şi Laurent Ciman sau Nicolas Lombaerts.

Fabio Capello, selecţionerul Rusiei, probabil va începe tot cu portarul Igor Akinfeev, vinovat la golul sud-coreean.

Capello are întregul lot format din jucători din campionatul intern, formând una dintre cele mai bătrâne echipe ale turneului. În acest timp, Belgia este a treia cea mai tânără formaţie din Brazilia, iar 20 din cei 23 de jucători joacă în străinătate, 11 în Premier League. Belgia are şi doi jucători care evoluează în Rusia, Nicolas Lombaerts şi Axel Witsel, ambii la Zenit St Petersburg.

În cazul ambelor echipe, cea mai bună performanţă este calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Rusia (URSS) în 1966, iar Belgia 20 de ani mai târziu.

Meciul dintre Belgia şi Rusia va avea loc pe stadionul ”Maracana” din Rio (capacitate 74.738 locuri) şi va fi arbitrat de germanul Felix Brych.

BELGIA-RUSIA: Echipele probabile:

Belgia: 1. Thibaut Courtois – 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany (căpitan; sau 3. Thomas Vermaelen), 15. Daniel Van Buyten, 5. Jan Vertonghen – 6. Axel Witsel, 19. Mousa Dembele – 8. Marouane Fellaini, 7. Kevin De Bruyne, 10. Eden Hazard – 9. Romelu Lukaku. Selecţioner: Marc Wilmots.

Rusia: 1. Igor Akinfeev – 22. Andrei Eşcenko, 14. Vasili Berezuţki (căpitan), 4. Serghei Ignaşevici, 23. Dmitr Kombarov – 8. Denis Gluşakov, 20. Victor Faizulin – 19. Aleksandr Samedov, 17. Oleg Şatov, 18. Iuri Jirkov – 11. Aleksandr Kerjakov. Selecţioner: Fabio Capello.