Belgradul nu vrea să adere la Alianţa Nord-Atlantică

Aleksandar Vucic, premierul în funcţie şi preşedintele ales al Serbiei, a declarat că Belgradul nu are în plan să adere la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), informează site-ul agenţiei Tass.

31 mai 2017, 08:39
Belgradul nu vrea să adere la Alianţa Nord-Atlantică

„Am participat la summitul NATO şi le-am transmis tuturor că Serbia nu intenţionează să adere la NATO”, a afirmat Vucic. „Căutăm să rămânem neutri şi reţinuţi la aderarea blocurilor militare”, a adăugat acesta.

Potrivit preşedintelui ales al Serbiei, acesta este motivul pentru care statul sârb investeşte în securitate. Armata din Serbia a primit noi uniforme, nouă elicoptere, în timp ce nouă aeronave ruse de tip MiG sunt aşteptate să fie livrate în 60 de zile, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Pentagonul cere o majorare semnificativă a fondurilor pentru apărarea flancului estic al NATO. ROMÂNIA, între ţările beneficiare

În acelaşi timp, Vucic a subliniat „importanţa căii europene” în privinţa Serbiei.

Vucic a declarat anterior că dacă Serbia ar adera la NATO ar rezolva anumite probleme, dar ar crea de asemenea o divizare în societate, ce ar dura mai multe decenii, dat fiind faptul că 75% din populaţie nu susţine aderarea la NATO.