Benedict al XVI-lea, declaraţie SURPRINZĂTOARE despre motivul pentru care a renunţat la pontificat

Papa emerit Benedict al XVI-lea a explicat că a fost Dumnezeu cel care i-a spus să renunţe la pontificatul său, potrivit agenţiei catolice Zenit, citată miercuri de ziarul El Mundo, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
21 aug. 2013, 06:53
Benedict al XVI-lea, declaraţie SURPRINZĂTOARE despre motivul pentru care a renunţat la pontificat

Într-una din puţinele întrevederi private pe care le-a oferit după retragerea sa, Benedict al XVI-lea, fiind întrebat de unul din asistenţii lui despre motivele care i-au determinat decizia, a răspuns: ‘Aşa mi-a spus Dumnezeu’, notează agenţia.

Ratzinger a explicat că nu a fost vorba ‘de niciun fel de apariţie sau despre un fenomen de acest gen’, ci a fost ‘o experienţă mistică’ în care Domnul a sădit în inima sa ‘dorinţa absolută de a rămâne singur cu el, recules în rugăciune’.

Benedict al XVI-lea a comentat de asemenea la această întâlnire că, pe măsură ce observă ‘carisma’ Papei Francisc, îşi dă tot mai mult seama că alegerea lui de a renunţa la pontificat a fost ‘vrerea Domnului’.

În cadrul acestor întâlniri, adaugă agenţia Zenit, papa emerit ‘nu comentează şi nu dezvăluie secrete, nu face declaraţii care ar putea cântări la fel de mult precum vorbele pronunţate de celălalt Papă, ci obişnuieşte să menţină aceeaşi discreţie care l-a caracterizat întotdeauna’.

Cu privire la aceste audienţe se notează că el ‘observă satisfăcut minunile pe care Sfântul Duh le făptuieşte prin succesorul său, sau vorbeşte simplu despre sine’, ca de exemplu, despre ‘cum decizia lui de a renunţa a fost inspirată de Dumnezeu’.