Beneficiile spanacului: De ce să-l consumi mai degrabă în stare naturală

Spanacul va apărea în scurt timp pe toate taberele din piaţă, iar înainte de a te gândi să cumperi pentru a-l găti trebuie să ştii că această legumă este mult mai bun în stare naturală.

20 mart. 2014, 15:34
Beneficiile spanacului: De ce să-l consumi mai degrabă în stare naturală

Spanacul este bogat în fier, iar proprietăţile sale terapeutice se pierd în momentul în care este preparat termic. Frunzele proaspete  pot fi consumate în salate de crudităţi sau în smoothie-uri.

Citeşte şi Spanacul combate eficient senzaţia de foame

Consumul de spanac ajută în echilibrarea metabolismului grăsimilor şi scade colesterolul rău din sânge. De asemenea, spanacul este recomandat în dieta celor care suferă de afecţiuni cardiovasculare, scrie Kudika.ro.

Spanacul prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca ajuta in preventia cancerului de colon, cancerului digestiv, dar si a altor tipuri de cancer.

Citeşte şi Beneficiile incredibile ale legumelor verzi asupra sănătății

În plus, spanacul ajută la detoxifierea ficatului şi, datorită conţinutului ridicat în vitamine şi minerale, stimulează sistemul imunitar. Mai mult, spanacul consumat în stare naturală îmbunătăţeşte vederea, întăreşte oasele şi previne osteoporoza.

Verdeţurile de primăvară care fac minuni cu organismul nostru. Vezi ce te întremează după iarnă