Beneficiile uleiului de cocos în alimentaţie

Uleiul de cocos este denumit în Filipine “Copacul vieţii”, ceea spune multe despre beneficiile absolut minunate ale uleiului de cocos în alimentaţie.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 10:33
Beneficiile uleiului de cocos în alimentaţie

Nuca de cocos este un mix de grasimi sanatoase; o combinatie unica de acizi grasi, un super-aliment care te ajuta sa slabesti, sa dobandesti un focus mental incredibil si sa fii sanatos.

Sfaturi să transformi ingredientele din bucătărie în produse de îngrijire

Desi blamat datorita continutului ridicat de grasimi saturate, uleiul de cocos ajuta la normalizarea lipidelor din sange, protejeaza ficatul de actiunea nociva a alcoolului si a toxinelor, joaca un rol important in prevenirea bolilor de rinichi si ale vezicii biliare, este asociata cu imbunatatirea controlului nivelului zaharului din sange si a insulinei si prin urmare prevenirea si managementul diabetului.

Slabire sanatoasa: 5 reguli de aur

Mai mult decat atat, nuca de cocos are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice. Uleiul de cocos (MCT) ajuta in absorbtia mineralelor, fapt important in intarirea danturii si a oaselor si de asemenea, da un aspect placut si sanatos parului, pielii si unghiilor (prin includerea in alimentatie dar si prin aplicarea locala).

Trei grăsimi sănătoase recomandate de dr. Oz

Pulpa de cocos este bogata in acizi grasi saturati care sunt foarte sanatosi; conţine, de asemenea, cantitati decente de proteina si un indice glicemic redus. O cana de pulpa (apx 200g) de nuca de cocos contine 27 g de grasime, 3 g proteina, 12 g carbohidrati (in mare parte fibre). Pulpa uscata poate fi macinata si folosita ca faina de cocos, ce poate inlocui cu succes faina clasica.

Vezi care sunt beneficiile uleiului de cocos in alimentatie.