Benjamin Netanyahu a marcat la Zidul Plângerii 50 de ani de la Războiul de Şase Zile

Ierusalimul va fi "consolidat suplimentar" printr-o serie de măsuri, a promis duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-o ședință specială a guvernului său, relatează DPA, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mai 2017, 12:57
Benjamin Netanyahu a marcat la Zidul Plângerii 50 de ani de la Războiul de Şase Zile

Executivul israelian a marcat duminică 50 de ani de la Războiul de Șase Zile prin organizarea unei reuniuni în apropierea Zidului Plângerii (sau Zidul de Vest) din zona veche a Ierusalimului.

În timpul Războiului de Șase Zile din 1967, Israelul a capturat Cisiordania și Ierusalimul de Est de la Iordania, iar liderii israelieni au considerat mult timp Ierusalimul drept capitala nedivizată și eternă a Israelului.

Totuși, acest statut al orașului nu este recunoscut pe plan internațional întrucât Autoritatea Palestiniană ar dori ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului stat palestinian independent.

Printre proiectele anunțate duminică de Benjamin Netanyahu se află construirea unei telecabine care să faciliteze accesul turiștilor către intrarea în zona Zidului Plângerii, care se află în Ierusalimul de Est.

Zidul se află la baza Muntelui Templului (numit ‘Esplanada moscheilor’ de către musulmani), unul dintre locurile sfinte ale iudaismului și islamului.