Benoit Violier, unul dintre cei mai mari bucătari ai lumii, s-a sinucis

Benoit Violier a fost găsit mort, duminică, la casa sa din Elveția, din localitatea Crissier, scrie presa franceză. Potrivit primelor informații oferite de poliție, Violier s-ar fi sinucis cu o armă de foc.

31 ian. 2016, 22:58
Benoit Violier, unul dintre cei mai mari bucătari ai lumii, s-a sinucis

„După-amiază, poliția din estul Laussane-ului a intervenit în localitatea Crissier, unde a descoperit corpul fără viață al lui Benoit Violler, în vârstă de 44 de ani. Acesta și-ar fi pus capăt zilelor cu ajutorul unei arme de foc, a indicat poliția într-un comunicat. O anchetă penală a fost deschisă pentru a stabili exact circumstanțele în care acesta a murit.

Născut la Charente-Maritime, Benoit Violier l-a succedat în 2012 pe Philippe Rochat în fruntea restaurantului Hotelului de Ville, pe care îl conducea alături de soția sa. Restaurantul avea trei stele Michelin din 1998. 

„Poliția din vestul orașului Lausanne a intervenit duminică după-amiază la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul său, corpul fără viață al lui Benoit Violier, de 44 de ani. Bărbatul și-ar fi pus capăt zilelor cu o armă de foc”, a declarat într-un comunicat poliția cantonală din Vaud. A fost inițiată o anchetă penală pentru a stabili circumstanțele exacte ale decesului.

„Din respect față de familie”, autoritățile au anunțat că nu vor face niciun comentariu. „Familia roagă presa să le acorde un răgaz apropiaților pentru a se putea reculege în liniște”, a precizat poliția.

În 12 decembrie 2015, restaurantul „L’Hotel de Ville” din Crissier, pe care Benoit Violier îl conducea alături de soție, s-a clasat pe prima poziție în „La Liste”, palmares care cuprinde „1.000 de restaurante de excepție” din toată lumea, realizat la sugestia Ministerului francez al Afacerilor Externe în replică la clasamentul britanic „50 Best”.

Restaurantul cu trei stele Michelin aflat aproape de Lausanne l-a devansat astfel pe cel new-yorkez „Per Se”, o altă unitate cu trei stele, condusă de cheful american Thomas Keller.

„Este grozav, excepțional pentru noi. Acest clasament va stimula și mai mult echipa”, a spus Benoit Violier la aflarea veștii. El și soția sa, Brigitte, au preluat conducerea restaurantului în 2012, acesta fiind deschis în urmă cu 60 de ani. Violier, fiu de viticultor născut în Franța, a obținut naționalitatea elvețiană acum doi ani, potrivit cotidianului Blick.

Desemnat bucătarul anului 2013 de ediția elvețiană a ghidului restaurantelor Gault&Millau, Benoit Violier era pasionat de vânătoare și specialist în pregătirea vânatului — iepure, capră-neagră, muflon, becațe, al căror consum la restaurant este permis în Elveția, spre deosebire de Franța. Meniul restaurantului cuprinde și un bogat sector bio.

La restaurantul de 50 de locuri, care a primit trei stele Michelin în urmă cu circa 20 de ani, se servesc meniuri între 195 și 395 de franci elvețieni (180-365 de euro).