Benzema îl atacă pe selecţionerul Franţei: A cedat la presiunea unei părţi rasiste a Franţei

Karim Benzema, atacantul echipei Real Madrid, l-a acuzat pe selecționerul Didider Deschamps că "a cedat presiunii unei părți rasiste a Franței", neincluzându-l în lotul Franţei pentru EURO 2016.

01 iun. 2016, 06:53
Benzema îl atacă pe selecţionerul Franţei: A cedat la presiunea unei părţi rasiste a Franţei

Karim Benzema, cel mai bun marcator în activitate al reprezentativei Franței a făcut această afirmație într-un interviu publicat miercuri de cotidianul sportiv spaniol Marca, în care a mai precizat: „Nu știu dacă este doar decizia lui Didier, deoarece mă înțeleg bine cu el, cu președintele (Federației franceze de fotbal, Noel Le Graet — n.red), și cu toată lumea„, a adăugat proaspătul câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, care leagă această decizie de recentele succese electorale ale Frontului Național din Franța, pe care îl consideră un „partid extremist”.

Karim Benzema a fost declarat neselecționabil de federația din țara sa din cauza problemelor pe care le are cu justiția franceză, în cazul de șantaj care l-a vizat pe Mathieu Valbuena, coechipierul său de la echipa națională. „M-au declarat neselecționabil, foarte bine. Însă pe plan sportiv nu înțeleg de ce, iar pe plan judiciar nu sunt încă judecat și există prezumția de nevinovăție și în cazul meu. Trebuie să așteptăm ca justiția să se pronunțe„, a mai spus atacantul, reafirmându-și dorința de a juca pentru „Les Bleus”.

Jucătorul lui Real Madrid a fost pus sub acuzare, pe 5 noiembrie 2015, pentru „complicitate la tentativă de șantaj” asupra coechipierului său Mathieu Valbuena, precum și pentru „participare la o asociere de răufăcători”, infracțiuni pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. El este acuzat că l-ar fi încurajat pe Valbuena să plătească o anumită de bani unor șantajiști care susțineau că dețin o înregistrare video intimă în care apare fotbalistul lui Olympique Lyon. „În această poveste, singura persoană care știe ce s-a petrecut, care cunoaște adevărul, este Valbuena. El a jucat un rol, nu a spus adevărul. Am vrut să-l ajut, nimic mai mult, iar afacerea s-a întors împotriva mea„, a mai declarat Benzema pentru Marca.

Neincluderea lui Karim Benzema și a lui Hatem Ben Arfa pe lista cu cei 23 de jucători pentru EURO 2016, a generat o polemică în Franța. Ben Arfa (29 ani) figurează pe lista cu cei 8 rezerviști, în ciuda unui sezon foarte bun reușit în tricoul echipei Nice, pentru care a marcat 17 goluri în Ligue 1.

Ex-internaționalul francez Eric Cantona a estimat, într-o cronică recentă publicată în ziarul britanic The Guardian, că Didier Deschamp i-a îndepărtat pe Bezema și Ben Arfa din cauza „originilor lor nord-africane”. Cantona a adăugat, într-un alt articol, apărut în Le Journal du Dimanche, că fără Benzema și Ben Arfa, Les Bleus nu reprezintă „Franța pe care o iubește”. Afirmații pe care Didier Deschamps, aflat în plin stagiu de pregătire cu echipa Franței, a refuzat să le comenteze. Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a calificat însă drept „stupide” afirmațiile lui Eric Cantona la adresa lui Deschamps, denunțând un „atac lamentabil”.

Umoristul Jamel Debbouza, chestionat de France Football, consideră că Benzema și Ben Arfa „plătesc pentru situația socială” din Franța, iar fără ei naționala „cocoșului galic” nu este reprezentativă pentru periferii.