Benzina a scăzut sub pragul de 5 lei/litru

OMV Petrom a ieftinit acum două zile benzina și mototina și a lansat o nouă promoție de week-end, efectul cumulat al celor două măsuri fiind coborârea prețurilor la benzină sub nivelul de 5 lei pe litru, inclusiv în stațiile din București.

10 ian. 2015, 08:57
Benzina a scăzut sub pragul de 5 lei/litru

Petrom a ieftinit, pe 8 ianuarie, benzina și motorina cu 7 bani pe litru, ca urmare a scăderii continue a cotațiilor petroliere. În plus, din acest an, compania petrolieră a modificat și promoția de week-end pe care o avea anul trecut, potrivit economica.net. Până la finalul lui 2014, OMV Petrom avea o promoție prin care prețurile la benzina și GPL vândute în zilele de sâmbătă și duminică erau mai mici cu 7 bani pe litru. În acest an, sistemul a fost modificat: reducerea de week-end este de 5 bani pe litru, dar se va aplica, pe lângă benzină și GPL, și la motorină, carburantul care se vinde cel mai bine în România. Promoția este valabilă în 190 de stații, cele mari și cu volume semnificative de vânzări, din cele circa 550 pe care le operează compania la nivel național. Pentru București, promoția va fi valabilă în16 stații dintre cele 59 din oraș și de la ieșiri. Promoțiile sunt afișate în stațiile respective.

Prețurile la carburanți au scăzut din cauza prăbușirii cotațiilor la nivel mondial, barilul de petrol coborând sub pragul de 50 de dolari, mai puțin de jumătate față de nivelul de la jumătatea anului trecut. Prețul la benzină a coborît cu 20%, iar motorina s-a ieftinit cu circa 17% și la pompele din România, dar premierul Victor Ponta s-a declarat nemulțumit de reducerile de preț și a cerut ieftiniri și mai accentuate.