Berlin: O grevă a personalului de la sol a anulat toate zborurile de pe două aeroporturi

Vineri, apropate toate zborurile de pe două aeroporturi din Berlin au fost anulate din cauza unor greve ale personalului aeroportuar.

10 mart. 2017, 09:25
Berlin: O grevă a personalului de la sol a anulat toate zborurile de pe două aeroporturi

Protestatarii au cerut creşterea salariului angajaţilor de la 11 euro pe oră, la 12 euro. Greviştii au

Aeroportul din Berlin, care operează Tegel şi Schoenefeld, a anunţat că au fost anulate 455 de boruri la Tegel şi 204 la Schoenefeld începând de la primele ore ale dimineţii de vineri.

Operatorii de transport, inclusiv Air Berlin, Lufthansa, easyJet şi Ryanair, au fost de asemenea afectaţi de greva personalului de la sol.

Protestele de pe aeroport au survenit după ce comercianţii care au venit la Berlin cu ocazia celui mai mare târg de de turism din lume, IBT, care se fa încheia în 12 martie.

Citeşte şi Patru zboruri Ryanair Bucureşti-Berlin şi retur au fost anulate din cauza grevei operatorilor de handling din Aeroportul Schonefeld

„Suntem pregătiți pentru discuții în orice moment, desigur şi în week-end, și deschişi la orice ofertă nouă”, a declarat Enrico Ruemker, liderul greviştilor din sindicatul Verdi.

Operatorul aeroportului le recomandă pasagerilor să verifice programul zborurilor pentru care au bilete înainte de a pleca spre aeroport.