Bestialitate fără margini. Cum sunt sacrificaţi caii de curse „ieşiţi la pensie”. Atenţie, imagini EXTREM de şocante VIDEO

Asociaţia pentru protecţia cailor de curse care nu mai sunt în activitate, L214, a făcut o anchetă privind soarta crudă a acestor animale care ajung direct în abatoare, fiind ucise prin metode primitive de tortură, ca în Evul Mediu, ce le provoacă bietelor animale captive o moarte îngrozitoare.

21 dec. 2018, 18:44

Cea mai recentă anchetă a L214 s-a axat pe metodele folosite de un centru din Jura, unde caii „scoşi la pensie” sunt ucişi prin cele mai barbare metode ce le provoacă o suferinţă groaznică.

Imaginile difuzate de Konbini News grăiesc de la sine despre barbaria uciderii acestor animale. „Terorizaţi”, caii sunt atârnaţi de copite, cu capul în jos, sunt bătuţi până la sânge şi asurziţi cu bastoane electrice. Apoi, muncitorii îi taie de-a lungul pe gât, pe beregată, pentru a li se scurge sângele. 

Paradoxal, aceste imagini despre barbaria uciderii cailor de curse se pretind a fi măsuri în conformitate cu reglementările în materie privind „protecţia animalelor care urmează a fi sacrificate”. Chiar şi aşa, problema principală este cea a condiţiilor îngrozitoare în care sunt sacrificaţi aceşti cai.

În Franţa, în 2016, au fost sacrificaţi 13.000 de cai, între care mai mul t de jumătate dintre aceştia erau cai tineri, dar nu fuseseră selectaţi pentru a participa la concursuri sau fuseseră răniţi sau la sfârşitul carierei.

Cu toate acestea, federaţiile de curse de cai France Galop şi Le Trot, susţin că s-au pus în practică măsuri care „asigură, pe toată viaţa cailor, îngrijirile necesare, moartea animalelor să poată surveni totuşi în condiţii decente, în lipsa unor terapii eficiente şi măsuri economice suportabile”. 

La rândul ei, Asociaţia de apărare a drepturilor animalelor i-a cerut preşedintelui Emmanuel Macron să aplice o politică ambiţioasă care să promoveze reducerea cu cel puţin 25%, până în 2025, numărul animalelor sacrificate în abatoarele din Franţa.

Fundaţia 30 Millions de prieteni a sondat lumea curselor de cai, după difuzarea pe reţelele sociale a unei înregistrări şocante şi revoltătoare, a asociaţiei L214 realizată într-un abator de cai. 
Fundaţia le-a cerut de asemenea oficialităţilor France Galop, Societăţii Letrot şi PMU „să le ofere o meritată ieşire la pensie a cailor de curse” care le-au adus câştiguri considerabile de-a lungul anilor proprietarilor care i-au exploatat” de-a lungul carierei lor.

La rândul ei, Reta Hutin, preşedinta Fundaţiei 30 Milions d’amis, a afirmat că s-ar fi putut aloca  „un procent din sumele proprietarilor de cai de curse acestor animale”.