BEŢIILE şi SEXUL au devenit noile „materii” preferate ale ELEVILOR

Nu au încă buletin, dar au gustat deja din plăcerile vieţii de adult. La nici 14 ani, multe tinere, nu numai că şi-au început viaţa sexuală, dar au devenit deja mame. Băieţii au consumat primul pahar cu alcool sau au tras din prima ţigară. La nivel naţional statisticile sunt îngrijorătoare. Până la jumătatea anului trecut, peste 800 de adolescente au rămas însărcinate şi aproape jumătate dintre băieţii sub 15 ani au avut primul contact sexual.

31 mart. 2014, 11:03
BEŢIILE şi SEXUL au devenit noile „materii” preferate ale ELEVILOR

La nici 14 ani, despre mulţi dintre adolescenţii români putem spune că au încercat cam orice. Potrivit unui studiu realizat de fundaţia „Salvaţi Copiii” aproape o treime au consumat deja primul pahar de alcool înainte de 11 ani. Iar 36% dintre cei trecuţi de 15 ani au devenit băutori în adevăratul sens al cuvântului. Dincolo de cifrele seci ale statisticii, stau dovezile din viaţa reală.

Citeşte şi Mamă DISPERATĂ. Fiica sa minoră a renunţat la şcoală pentru a practica prostituţia

Un copil de nici 9 ani din Vaslui a ajuns la spital după ce a băut la o pomană până nu a mai ştiut de el.

„Copilul a fost găsit în loc public, căzut pe uliţa satului, era inconştient şi cu tegumentele reci. Mama şi bunica au declarat că rămânând nesupravegheat, acesta a consumat alcool, dintr-o sticlă”, declara dr. Dan Ungureanu, SAJ Vaslui.

VEZI şi SCANDALOS. Elevi DROGAŢI şi BEŢI sub ochii dirigintei, în excursie VIDEO CAMERA ASCUNSĂ

Mai grav, mama copilului recunoaşte că toată lumea din casă mai gustă câte un paharel.

La Huşi, câteva eleve de 14 ani au făcut pariu cu colegii că pot să bea mai mult decât ei. În timpul concursului, uneia dintre tinere i s-a făcut rău şi a ajuns de urgenţă la spital.

Un alt elev din Vaslui s-a dus beat mort la şcoală şi i s-a făcut rău, iar o elevă din Târgovişte a fost găsită leşinată pe o bancă, într-un parc.

Acelaşi studiu realizat de fundaţia „Salvaţi Copiii” mai arată că 48% dintre băieţi au avut primul contact sexual înainte de 15 ani. O altă statistică arată că până la jumătatea lui 2013, în România, peste 800 de fete de până în 14 ani au rămas însărcinate.

Citeşte şi Elev de clasa a opta, cercetat după ce a lăsat însărcinată o fată de clasa a şasea

În comuna braşoveană Buneşti o fetiţă de 12 ani a născut acasă, ajutată de mama şi de bunicul ei.

„Nu este prima dată când o fetiţă de 12 ani naşte, însă riscul a fost destul de mare deoarece a fost o naştere la domiciliu. E o problemă la vârsta asta că nu este pregătită nici fizic, nici psihic”, declara Ioan Oprea, şef Secţia de Neonatologie.

Cutremurător este şi cazul unei copile de 13 ani din Suceava care a rămas însărcinată cu un coleg de şcoală.

Recordul pare să-l deţină o adolescentă din Vaslui, care la 14 ani a fost însărcinată de 4 ori. A cincea oară a dus sarcina până la capăt şi a devenit mamă.

Citeşte şi SCANDALOS. Un poliţist a FĂCUT SEX cu o ADOLESCENTĂ, într-o maşină, în prezenţa unui PROXENET