Biden ATACĂ Rusia de la Bucureşti: Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa VIDEO

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, marţi, imediat după sosirea pe Aeroportul Otopeni, că Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, ci şi principiul fundamental din secolul XX potrivit căruia graniţele nu pot fi schimbate cu forţa.

RomaniaTV.net
20 mai 2014, 13:35
Biden ATACĂ Rusia de la Bucureşti: Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa VIDEO

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a arătat, într-un discurs susţinut la Baza 90 Otopeni, că agresiunea din Crimeea „ne reaminteşte de ce avem nevoie de NATO”.

„Rusia a violat nu numai suveranitatea Ucrainei, dar şi principiul fundamental din secolul XX. Graniţele Europei nu trebuie schimbate cu forţa. Condamnăm acţiunile Rusiei în Crimeea”, a spus Biden.

„Vreau să vă spun că ţările din NATO nu sunt singure. Vreau să mulţumesc colegilor din România pentru că sunt lângă noi, ne sprijină şi ne fac mai puternici”, a adăugat vicepreşedintele american.

Citeşte şi JOE BIDEN, în România. PRIMELE DECLARAŢII: Este o obligaţie sacră să fim alături de România şi de NATO

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, marţi, la Bucureşti, la bordul Air Force 2, împreună cu soţia sa, Jill, pentru o vizită oficială de două zile.

Joe Biden va avea discuţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Pe agenda discuţiilor se vor afla relaţiile economice bilaterale, situaţia din Ucraina şi regiune, securitatea energetică, dar şi combaterea corupţiei şi întărirea instituţiilor democratice româneşti.

Biden se va întâlni şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi cu militari români şi americani.