Bilanţ catastrofal în urma inundaţiilor din India: 85 de morţi şi 2 milioane de locuitori afectaţi

Efectele inundațiilor din nord-estul Indiei s-au agravat, provocând moartea a 85 de oameni și afectând în total 2 milioane de locuitori în ultimele săptămâni, au anunțat vineri oficialităţi indiene.

14 iul. 2017, 11:49
Bilanţ catastrofal în urma inundaţiilor din India: 85 de morţi şi 2 milioane de locuitori afectaţi

Cel puțin 50 de persoane au murit înecate, în alunecări de teren sau electrocutate în urma inundațiilor provocate de ploile musonice în statul Assam de la jumătatea lui iunie, a declarat Nava Deka, oficial responsabil pentru gestionarea situațiilor de criză.

Nouăsprezece persoane au murit și în statul vecin Arunachal Pradesh, printre care și 14 persoane dintre-o familie îngropată de o alunecare de teren în cursul acestei săptămâni.

Media locale au relatat despre inundații și decese și în state ca Manipur sau Mizoram, notează DPA.

În total, 85 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor care au afectat 58 de districte din nord-estul țării în ultimele săptămâni, a declarat presei Jitendra Singh, ministru federal care răspunde de regiune.

Nava Deka a spus că situația inundațiilor din Assam s-a înrăutățit, nu mai puțin de 35 dintre cele 50 de decese din acest stat înregistrându-se în ultimele zece zile.

Citeşte şi Alunecări de teren în estul Braziliei: cel puţin 14 morţi

„1,7 milioane de oameni din 2.500 de sate au fost afectați, fiind strămutați, izolați sau înregistrând pagube ale recoltelor și proprietăților”, a spus Deka.

„Aproape 30.000 de persoane rămase fără locuințe și-au găsit adăpost în 382 de tabere deschise în Assam”, a adăugat el.

Principalul sanctuar pentru fauna sălbatică din Assam, Parcul Național Kaziranga, unde se află cea mai mare concetrare de rinoceri cu un singur corn din lume, a fost și el inundat.

Ploile au mai scăzut în intensitate vineri, ceea ce a determinat autoritățile să trimită echipe de medici și paramedici în regiunile afectate pentru a preveni izbucnirea unor boli care pot fi răspândite de apă.