Bilanţ cutremurător. EBOLA a provocat peste 1.500 de morţi; numărul infectaţilor ar putea ajunge la 20.000

Virusul Ebola din Africa de Vest a făcut 1.552 victime din 3.069 de cazuri cunoscute în patru ţări, dar numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

RomaniaTV.net
28 aug. 2014, 11:38
Bilanţ cutremurător. EBOLA a provocat peste 1.500 de morţi; numărul infectaţilor ar putea ajunge la 20.000

„Peste 40% din numărul total de cazuri au apărut în ultimele 21 de zile, însă cele mai multe sunt concentrate în doar câteva localităţi”, a indicat într-o declaraţie OMS, înainte de lansarea noului său plan strategic pentru combaterea celui mai grav focar de Ebola apărut până acum în lume.

OMS a avertizat că numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000 şi estimează că cifra reală a cazurilor de infectare ar putea fi în prezent de patru ori mai mare decât cifra cunoscută la nivel oficial. Totuşi, OMS şi-a exprimat speranţa că în termen de trei luni va putea să stopeze extinderea virusului.

Cercetătorii au reuşit, deja, să descopere un ser experimental, cu ajutorul căruia un medicul american contaminat s-a vindecat.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ebola-este-invinsa-medicul-american-contaminat-s-a-vindecat-cu-serul-experimental_165951.html#ixzz3BgZVn9m9

Citeşte şi OMS: Ebola a făcut 120 de MORŢI în rândul personalului medical

Organizaţia a subliniat că principalul său obiectiv este „inversarea tendinţei (de apariţie a) noi cazuri şi noi zone contaminate în următoarele trei luni, stoparea transmisiei în capitalele şi marile oraşe portuare şi stoparea oricărei contagiuni reziduale în termen de şase până la nouă luni”.

Un focar de Ebola separat în Republica Democrată Congo – identificat ca o tulpină diferită a virusului – nu este
inclus în cele mai recente cifre care acoperă Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria, a adăugat organizaţia amintită.