Bilanţ gripă. 73 de persoane au murit din cauza gripei

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 73, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

RomaniaTV.net
04 mart. 2018, 12:23
Bilanţ gripă. 73 de persoane au murit din cauza gripei

Ultima persoană care a murit din cauza gripei avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal.

Este vorba despre o femeie de 58 de ani din judeţul Hunedoara. 

Situaţia în România este gravă, încă se moare de gripă şi singura modalitate de a evita să facem gripă este în continuare vaccinul, a avertizat sâmbătă managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Deci, gripa omoară, de aceea se face program de imunizare. Nu se face program de imunizare că vrea cineva să mai vândă un vaccin. Singura modalitate de intervenţie este vaccinarea. Şi acum. Gripa nu o să iasă din circulaţie diseară sau mâine dimineaţă. Ţineţi cont că are o perioadă de incubaţie foarte interesantă: între trei ore şi trei zile. (…) Du-te şi te vaccinează! Avem gripă în România şi se moare de gripă în România. Dacă nu dorim să facem gripă şi nu dorim să murim eventual de gripă, avem o singură modalitate: să ne vaccinăm. Restul sunt filosofii. Filosofia nu omoară, (…) dar pe unii care au făcut gripă i-am văzut murind şi urât, adică cu imposibilitate de a respira, cu plămân artificial, adică nu e o joacă. Deci, vaccin„, a susţinut managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.