Bilanţ IGPR: 90% dintre maşinile Poliţiei Române ar trebui casate

Aproape 400 de grupări de crimă organizată au fost anihilate numai anul trecut, iar furturile din patrimoniu sunt din ce în ce mai multe. Poliţiştii spun că numărul a crescut faţă de anii precedenţi şi din cauza crizei economice. Mai grav este că dotarea oamenilor legii este la pământ - 90 la sută dintre maşinile Poliţiei Române ar trebui casate, după ultimele verificări.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 11:24
Bilanţ IGPR: 90% dintre maşinile Poliţiei Române ar trebui casate

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat la şedinţa de bilanţ a Poliţiei Române, că 90% dintre maşinile poliţiei ar trebui scoase din uz.

„Staţiile radio…ar trebui să avem 66.000. Conectarea la reţeaua de date o avem, avem doar 39%. Peste 91% din acest procent îndeplineşte mijloacele de scoatere din funcţiune. Resursele pe care le avem pentru mentenanţa parcului auto sunt reduse. Se cunoaşte o creştere importantă generată de numărul de acţiuni desfăşurate de poliţia română. Profesionalismul forţelor de intervenţie a poliţiei române a crescut prin ceea ce a însemnat temerea creată interlopilor din Romania în acest an”, a declarat şeful IGPR.

La şedinţa de bilanţ a Poliţiei Române de joi a asistat şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.