Bilanţ morţi Guatemala. 161 de morți în alunecările de teren de joi noapte

Alunecările de teren care au devastat în noaptea de joi spre vineri un sat din apropierea capitalei statului Guatemala s-au soldat cu 161 de morți, potrivit unui nou bilanț dat publicității marți de autorități.

06 oct. 2015, 20:51
Bilanţ morţi Guatemala. 161 de morți în alunecările de teren de joi noapte

Căutările au fost reluate marți dimineață cu o unitate mexicană de câini, în încercarea de a găsi eventuali supraviețuitori și de a recupera cadavrele victimelor, a declarat pentru AFP Sergio Cabanas, șef al operațiunilor de salvare din subordinea Centrului național pentru reducerea catastrofelor naturale, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au dezlegat misterul dispariţiei civilizaţiei Maya!

Va fi totuși dificil să se găsească persoane în viață sub dărâmături din cauza timpului scurs de la catastrofă’, a adăugat oficialul.

Potrivit bilanțului precedent, dat publicității luni, fuseseră anunțate 142 de decese și peste 300 de persoane dispărute. Operațiunile de căutare au fost suspendate duminică, din cauza ploilor din zonă. Accesul presei la locul catastrofei a fost interzis, iar echipele de salvare purtau măști din cauza mirosului degajat de cadavrele în descompunere. Este cea mai gravă catastrofă naturală prin care a trecut Guatemala în acest an, iar bilanțul său îl depășește pe cel al victimelor cutremurelor din 2012 și 2014 din sud-estul țării, soldate cu 45 de morți în total.