Bilanţ negativ pentru cei mai bogaţi oameni din lume: Au pierdut 70 de miliarde de euro într-un an VIDEO

Bogaţii lumii au pierdut într-un an 70 de MILIARDE de dolari din cauza pieţelor financiare extrem de volatile. Lovitura cea mai grea a suferit mexicanul Carlos Slim, care a pierdut în 12 luni o treime din averea sa, ajungând la 50 de miliarde de dolari. Singurul care nu a avut de suferit e şeful Facebook, Mark Zuckerberg.

02 mart. 2016, 15:08
Bilanţ negativ pentru cei mai bogaţi oameni din lume: Au pierdut 70 de miliarde de euro într-un an VIDEO

Cei mai bogaţi 20 de oameni de pe planetă au avut un an prost, spun cei de la Forbes, după ce împreună au pierdut 70 de miliarde de dolari. Pierderile se datorează preţului petrolului aflat în declin total, scăderii acţiunilor la bursă, dar şi pieţelor valutare volatile. Este pentru prima oară din 2012 când averea bogaţilor lumii scade, transmite RomâniaTV.

Marele perdant este Carlos Slim, a cărui avere a scăzut considerabil chiar sub ochii lui. Astfel, a ajuns de la 77 de miliarde la 50. şi asta, pentru că acţiunile băncii lui, dar şi a gigantului telecom pe care le conduce au scăzut dramatic.

De asemenea, Bill Gates a pierdut aproximativ 4 miliarde, ajungând la o avere estimată la 75 de miliarde de dolari. După pierderile suferite în 2015, topul miliardarilor lumii s-a rearanjat. Podiumul, pe a cărui primă poziţie se află Bill Gates, este completat de şeful grupului Inditex, spaniolul Amansio Ortega, şi miliardarul american Warren Buffet.

Şeful Facebook e singurul care nu numai că nu a pierdut bani, ba chiar a câştigat 11 miliarde de dolari în 2015. Cu o avere estimată la 44 de miliarde, Mark Zuckerberg este acum cel de-al şaselea cel mai avut om de pe planetă.

În 2016, lista miliardarilor cuprinde 1.810 persoane, cu 16 mai puțin decât în urmă cu un an. Împreună, toți aceștia au o avere de aproximativ 6.480 de miliarde de dolari, în scădere cu 570 de miliarde prin comparație cu anul anterior.