Bilanţ tragic în urma inundaţiilor din sudul Thailandei: 11 persoane şi-au pierdut viaţa

Numărul persoanelor decedate în urma inundațiilor din sudul Thailandei din ultimele zile a crescut la 11, a informat sâmbătă Centrul pentru prevenirea situațiilor de criză, potrivit DPA. Vineri, autoritățile anunțaseră că de la începutul anului șase persoane și-au pierdut viața în inundațiile din această țară.

07 ian. 2017, 09:17
Bilanţ tragic în urma inundaţiilor din sudul Thailandei: 11 persoane şi-au pierdut viaţa

Majoritatea persoanelor care au căzut victime au murit înecate după ce ploile torențiale și șuvoaiele de apă formate în urma acestora au afectat peste 744.000 de persoane din cele 11 provincii acoperite de ape, precizează autoritățile în anunțul făcut sâmbătă.

Ploile abundente au transformat mai multe drumuri în cursuri de apă, legăturile maritime către insule sunt perturbate, numeroase zboruri au fost anulate, inclusiv pe insula turistică Koh Samui, iar aeroportul Nakhon Si Thammarat a fost închis, în plin sezon turistic.

Vineri, nivelul de alertă a fost ridicat la gradul trei. Nivelul patru de alertă, rezervat pentru cele mai severe dezastre naturale, a fost instaurat în 2011, la inundațiile în care și-au pierdut viața 815 persoane și au fost afectate alte 13,6 milioane, menționează DPA, scrie Agerpres.

Poliția a salvat cinci turiști — doi finlandezi, unul german și doi thailandezi — rămași blocați din cauza șuvoaielor într-o stațiune din provincia Nakhon Si Thammarat, potrivit publicației locale The Nation.

Autoritățile au anunțat că fac eforturi pentru salvarea localnicilor rămași izolați din cauza inundațiilor, iar polițiști și militari au fost trimis în zonele afectate pentru a distribui alimente și apă.

În decembrie, peste 35 de persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Thailanda.

Puțin mai la sud, în nordul Malaeziei, peste 40.000 de persoane au trebuit evacuate din cauza inundațiilor, iar mii dintre acestea sunt în continuare blocate în centrele de ajutorare.