Bilanţul cutremurului din Mexic a ajuns la cel puţin 319 morţi

Operaţiunile de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade din Mexic au continuat şi duminică, pentru cea de-a şasea zi consecutivă, deşi şansele găsirii unor supravieţuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai scăzute, informează agenţia de ştiri Reuters.

25 sept. 2017, 04:02
Bilanţul cutremurului din Mexic a ajuns la cel puţin 319 morţi

CUTREMUR MEXIC: Cel puţin 319 persoane şi-au pierdut viaţa după cutremurul de marţi după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Mii de persoane au participat duminică la ceremonii religioase pentru victimele seismului.

Cutremurul de marţi, care a devastat capitala mexicană, este cel de-al doilea seism major petrecut în Mexic în decurs de doar o lună.

Pe 7 septembrie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 grade s-a produs în sud-vestul Mexicului, în urma căruia aproximativ 100 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marţi în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 şi 6,1 grade, s-au produs sâmbătă în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade.

Cutremurele major au fost urmate de un număr mare de replici care au cauzat panică.

„Deja am înregistrat peste 4.300 de replici. Aşa că sunt de aşteptat şi mai multe replici. Ceea ce nu ştim este dacă vor fi de o magnitudine semnificativă”, a declarat Xyoli Perez Campos, directorul agenţiei seismologice din Mexic.