Bilanţul gripei a crescut la 25 de morţi UPDATE

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 25, informează luni Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 15:38
Bilanţul gripei a crescut la 25 de morţi UPDATE

UPDATE Un număr de 25 de decese confirmate cu virus gripal au fost înregistrate de la începutul sezonului rece 2018-2019, cele mai multe fiind în judeţele Arad şi Prahova., câte 5 cazuri.

Ultimele două cazuri aveau condiţii medicale preexistente.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat de 61 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, având antecedente vaccinale antigripale necunoscute şi o femeie de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată antigripal.

_______

Un barbat în varsta de 77 de ani, confirmat cu gripă de tip A, a murit la Spitalul de Boli Infectioase Brasov. Pacientul avea şi alte afecţiuni şi nu se vaccinase. Este a 24-a persoană decedată din cauza gripei, în România, în acest sezon.

„Este vorba despre un varstnic cu comorbiditati, in varsta de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripa tip A confirmata, cu insuficienta respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infectie bacteriana asociata si pe un fond de diabet zaharat si hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardiva, a venit in a patra zi de boala, a treia, a patra zi de febra si atunci tratamentul e mai putin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infectioase Brasov, citată de ziare.com.

Barbatul a murit in timpul noptii de 18 spre 19 ianuarie.