Bilanţul inundaţiilor şi al ploilor torenţiale: Zeci de localităţi afectate, 14 persoane au fost evacuate

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat 41 de localităţi din judeţele Bacău, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Suceava şi Vrancea, unde în ultimele două zile echipele de intervenţie ale Ministerului de Interne au ajutat oamenii să scoată apa din case şi din gospodării.

19 iun. 2016, 14:13
Bilanţul inundaţiilor şi al ploilor torenţiale: Zeci de localităţi afectate, 14 persoane au fost evacuate

Patru persoane din judeţul Suceava şi zece turişti, printre care şi un copil, aflaţi la o pensiune în judeţul Vrancea, au fost evacuaţi, dar nu au fost înregistrate victime.

În ultimele 24 de ore au fost emise aproximativ 50 de avertizări sau atenţionări meteorologice şi hidrologice, cod galben şi cod portocaliu, emiterea acestora fiind în dinamică, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. În urma ploilor torenţiale şi a inundaţiilor au intervenit 300 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, în 41 de localităţi din judeţele Bacău, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Olt, Suceava şi Vrancea.

Citeşte şi PLOI ABUNDENTE în Tulcea. Mai multe străzi au fost inundate, iar maşinile au fost luate de apă VIDEO

În 15 localităţi din judeţul Hunedoara, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundaţii. De asemenea, s-a acţionat în opt localităţi din judeţul Neamţ pentru evacuarea apei din patru case şi 25 de curţi. În judeţul Suceava, în localitatea Horodnic de Jos, pompierii şi jandarmii au ajutat oamenii să evacueze apa din 90 de gospodării. De asemenea, în aceeaşi localitate au fost evacuate preventiv patru persoane, întrucât locuinţa acestora a fost avariată. În judeţul Vrancea, satul Lepşa, zece turişti, printre care şi un copil, care riscau să rămână blocaţi într-o pensiune au fost evacuaţi preventiv. Poliţia rutieră a deviat circulaţia pe rute ocolitoare pentru DJ 107 P, până la curăţarea drumului de aluviuni. Autovehiculele surprinse în trafic au fost deblocate după o intervenţie de aproximativ două ore.

Citeşte şiFemeie luată de viitură în faţa jurnaliştilor, în Bacău. Scene dramatice în zonele lovite de inundaţii VIDEO

Inundaţiile din ultimele zile au produs doar pagube materiale, fără a fi înregistrate victime. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut prefecţilor să constituie comisiile de evaluare a pagubelor şi, în cel mai scurt timp, să prezinte rapoartele în acest sens. Structurile pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate în continuare, situaţia din teren şi măsurile luate fiind monitorizate şi coordonate prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, care funcţionează în regim permanent.