Bilanţul victimelor din China, în creştere: 30 de morţi VIDEO

Bilanțul unei alunecări de teren care s-a produs luni în sud-vestul Chinei a urcat la 23 de morți, potrivit unor cifre oficiale, în timp ce într-o zonă tibetană din nord-vestul țării cel puțin șapte persoane au murit miercuri în urma unui fenomen similar, relatează miercuri AFP.

30 aug. 2017, 13:50
Bilanţul victimelor din China, în creştere: 30 de morţi VIDEO

Operațiunile de salvare continuau miercuri pentru căutarea supraviețuitorilor după alunecarea de teren produsă luni în localitatea Bijie, din provincia Guizhou (sud-vest), care s-a soldat cu cel puțin 23 de morți, potrivit bilanțului actualizat difuzat miercuri de agenția de presă Xinhua.

Un număr de 12 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat agenția. Înregistrări video difuzate de presa oficială au arătat alunecarea spectaculoasă a unei bucăți dintr-o colină și norul de praf ridicat, în timp ce trecătorii strigau îngroziți.

Într-un alt dezastru, o vastă alunecare de teren provocată de ploile torențiale a devastat miercuri un sat din districtul Maqen, o zonă cu o preponderență etnică tibetană din provincia Qinghai, informează Xinhua, potrivit căreia s-au înregistrat șapte morți și doi răniți.

În zonele rurale muntoase din China se produc cu regularitate alunecări de teren, în special atunci când se înregistrează precipitații puternice. Condițiile meteorologice extreme din această vară au declanșat o serie de catastrofe în jumătatea sudică a țării, care au provocat moartea a numeroase persoane și strămutarea unui număr mare de oameni.

În iunie și august, două alunecări de teren enorme din provincia Sichuan s-au soldat cu peste 30 de morți și zeci de dispăruți.

În iulie, circa 60 de persoane au murit în alunecări de teren și în inundații în provincia Hunan, din centrul țării. Circa 1,6 milioane de locuitori din această provincie au trebuit să fie strămutați, notează AFP.