Bilet CUTREMURĂTOR de adio lăsat de tânărul de 17 ani care s-a sinucis din dragoste

Prietenii, colegii şi toţi cei care l-au cunoscut pe Alberto, tânărul din Arcani care s-a spânzurat sâmbătă după-amiază, nu-şi pot reveni din şoc. Nimeni nu-şi explică cum a ajuns tânărul să-şi pună capăt zilelor, acuzaţiile luând amploare de o parte şi de alta.

11 ian. 2017, 10:19
Bilet CUTREMURĂTOR de adio lăsat de tânărul de 17 ani care s-a sinucis din dragoste

Prietenii, colegii şi toţi cei care l-au cunoscut pe Alberto, tânărul din Arcani care s-a spânzurat sâmbătă după-amiază, nu-şi pot reveni din şoc. Nimeni nu-şi explică cum a ajuns tânărul să-şi pună capăt zilelor, acuzaţiile luând amploare de o parte şi de alta.

Colegul de bancă al lui Alberto face acuzaţii grave la adresa iubitei acestuia: „N-am stiut ca tu vei pleca asa.. si in asa hal,din vina cui? Da, din vina ei,stii,ca poate cumva poti vedea aceste vorbe, ea se simte nevinovata de moartea ta…aveam pretentii la tine pe cine alegi si ce vei face”, a scris Robert, ieri, pe facebook.

Robert, colegul de bancă al lui Alberto, mesaj dureros: „Ai parte de lumina acolo unde esti. Te iubesc”

„Pare ireal ce s-a intamplat, chiar nu pot sa cred, nu imi vine sa cred ce s-a intamplat cu adevarat, cum ai avut puterea sa faci asta?
Am pierdut un prieten bun,un coleg de banca, pe care nu as putea si nu as vrea sa il pot uita vreodata in viata mea,ai fost un baiat de nota 10,care merita sa fie iubit,nu in felul asta in care sa se ajunga aici,as fi vrut macar sa imi spui si mie ce ai in cap… nu ai facut-o ca erai constient ca te puteam opri, stiai ca iti voiam binele, dar ai fost incapatanat si ai zis ca rezolvi problemele daca faci asta?
Fete mai existau…dar acum asta e,nu am plans in viata mea pentru cineva cum o fac pentru tine, cand vad cum si-au batut de prietenul meu cel mai bun, prietenul care ma facea sa rad in ore, care imi zicea tot timpul „lasa ba Novac ca o sa fie bine”…. insa uite ca nu e…,ai fost prietenul meu in care aveam incredere multi ani, n-am stiut,ca tu vei pleca asa.. si in asa hal,din vina cui? Da,din vina ei,stii,ca poate cumva poti vedea aceste vorbe,ea se simte nevinovata de moartea ta…aveam pretentii la tine pe cine alegi si ce vei face..
Am petrecut luni intregi, ore fara oprire jucandu-ne,in care radeam ca prostii…am trecut amandoi prin momente grele..dar m-ai lasat singur acum…veneam la scoala de dragul da a vorbi cu tine…iti faceai planuri de majorate, imi spuneai ca pe tine singurul lucru ce te omoara va fi masina, nu o fata care practic o doare undeva de disparitia ta, un om indurerat, nu ar face ce face ea, nu ar cauta scuze, minciuni…dar tac din gura!
Iti multumesc pentru cele mai frumoase clipe pe care le-am petrecut in fiecare joc,in fiecare pauza si in fiecare ora,nu vreau sa mi se spele amintirile astea…stiu..sunt doar nistevorbe…dar pentru mine ai insemnat multe, vei insemna la fel de mult ca pana acum, ai lasat un gol in banca noastra, in prietenia mea si in sufletul meu…pentru ce? pentru un nimic…
Vreau ca maine la scoala cand vin, mi-as dorii sa te vad acolo in banca unde ti-ai petrecut timpul in ultimii 2 ani,vreau sa te mai vad macar o data!
Acolo unde esti,te rog un singur lucru ai grija de familia ta, atat vreau de familia ta,cea care te-a crescut si a avut grija de tine,nu de alt cineva, nu de prieteni,iubita etc, ei te vor uita peste cativa ani, insa familia va fi mereu cu gandul la tine 

Unul dintre colegii celor trei vine face şi el acuzaţii la adresa iubitei acestuia: „De fapt toti ati avut o vina. Cei de la scoala il batjocoreau si pana la urma ai inceput si tu sa faci glume pe seama lui. Poate ca daca nu ii spuneai ca te desparti de el inca traia fericit alaturi de tine. Sper va ganditi toti la cat rau i-ati facut acestui baiat”.

Iubita lui Alberto i-a răspuns: „Nimeni nu o să ştie în veci adevărul…”

Văzând ce acuzaţii îi sunt aduse, fiind făcută vinovată de gestul dramatic al lui Alberto, Andreea, iubita lui, a reacţionat: „Dumnezeu sa il ierte… Nimeni nu o sa stie in veci adevarul nici tu nici nimeni eu si el si nu ma acuza daca nu sti… Nu ai idee cat de mult sufăr si il iubesc .. Aruncati toți cu vorbe dar nu stie nimeni poate cand nu o sa mai fiu eu atunci se va afla adevarul pt ca il voi lasa eu dar pana atunci nu pt ca asa mi.a cerut sa stim doar noi ! Nu ai cum sa intelegi”, i-a răspuns aceasta.

Ultimele gânduri ale lui Alberto: Îmi pare rău, vă iubesc, iertaţi-mă!

Pe paginile de facebook ale unora dintre colegii lui Alberto a apărut biletul acestuia de adio:

bilet2

Profesorii de la Magheru, şocaţi

Carmen Vulpe, directorul adjunct al Colegiului Tehnic ”G-ral Gheorghe Magheru”, spune despre Alberto că nu a dat niciodată vreun semn de depresie sau că ceva îi apasă pe suflet: ”Era în clasa XI-a. A fost un copil cuminte, vesel care și-a văzut de școală. Am vorbit cu diriginta clasei și băiatul nu a dat niciodată semne de depresie. Nu ne putem imagina că s-a întâmplat așa ceva. Psihologul școlii nu a avut vreo motivație să vorbească direct cu el pentru că nu a fost cazul. Psihologul merge la clasă, vorbește cu copiii, dar intervine doar atunci când i se solicită sprijinul de către diriginți sau ceilalți profesori. Nici doamna dirigintă, nici profesorii și nici colegii săi nu știau că ar avea vreo problemă”.