Bill Clinton: Hillary este într-o formă mai bună decât mine

Fostul preşedinte american Bill Clinton i-a persiflat miercuri pe republicanii care pun întrebări cu privire la starea sănătăţii soţiei lui, Hillary, dând asigurări că ea este într-o formă mai bună decât el, în pofida comoţiei puternice pe care a suferit-o în 2012.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 20:15
Bill Clinton: Hillary este într-o formă mai bună decât mine

‘Ea face sport în fiecare zi, este puternică, se simte foarte bine’, a declarat Bill Clinton în cursul unei discuţii publice la Washington. ‘Cred că este într-o formă mai bună decât mine’, a adăugat el.

‘A fost o comoţie teribilă, a fost nevoie de mult exerciţiu timp de şase luni pentru a-şi reveni’, a explicat fostul preşedinte.

Hillary Clinton, în prezent în vârstă de 66 de ani, a suferit o comoţie cerebrală în decembrie 2012, după ce a leşinat pe fondul unei deshidratări. Ulterior, a fost internată în spital trei zile pentru un cheag de sânge într-o venă situată între creier şi cutia craniană.

Citeşte şi PROFEŢIILE lui OBAMA: SUA vor avea „foarte curând” o FEMEIE PREŞEDINTE, profeţeşte Obama

La acea dată secretar de stat, Hillary a stat în convalescenţă o lună în total, situaţie ce a împiedicat-o să participe la o audiere în Congres cu privire la atac asupra misiunii diplomatice americane de la Benghazi, în estul Libiei. Acel atac, care a avut loc pe 11 septembrie 2012, s-a soldat cu moartea a patru americani, printre care şi ambasadorul american. Republicanii acuză Departamentul de Stat, condus în acea vreme de Hillary Clinton, pentru vulnerabilităţile de securitate de la Benghazi, unii chiar susţinând că ea simulează pentru a evita să depună mărturie.

‘Iniţial, au spus că se preface că a avut o comoţie’, a spus Bill Clinton miercuri. ‘Acum, afirmă că participă la audiţiile pentru un rol în The Walking Dead (serial american de televiziune despre dezordinea post-apocaliptică). Sunt grăbiţi să spună orice’, a continuat el.

Citeşte şi Dezvăluiri despre relaţia lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky: Cum o caracteriza Hillary Clinton pe amantă

Un influent om politic republican, Karl Rove, a afirmat săptămâna trecută că există în continuare umbre asupra acestui accident de sănătate, iar starea sănătăţii lui Hillary Clinton ar putea afecta capacitatea acesteia de a exercita cele mai înalte funcţii în stat.

‘Acum, ei spun că are sechele’, a menţionat Bill Clinton. ‘Dacă ar fi aşa, atunci eu chiar sunt într-o stare proastă, pentru că este mai rapidă decât mine’, a adăugat el pe un ton ironic.

Hillary Clinton este în prezent cel mai bine plasată, potrivit sondajelor, pentru a câştiga învestitura democraţilor în vederea prezidenţialelor din 2016, o candidatură împotriva căreia republicanii se mobilizează deja, criticând, în afara vârstei, bilanţul ei în funcţia de secretar de stat.