Biologia dragostei. Ce se întâmplă în corpul tău când iubeşti

Ce legatura exista intre celulele umane si dragoste? Dr. Bruce Lipton, biolog specialist in celule stem, autorul volumului best-seller – The Biology of Belief (Biologia credintei) – denumeste acest lucru "Efectul Luna de miere".

RomaniaTV.net
18 apr. 2017, 20:28
Biologia dragostei. Ce se întâmplă în corpul tău când iubeşti

Toata lumea isi aminteste de vremurile cand erau indragostiti si simteau fluturi in stomac. In timpul acestei perioade, conform spuselor lui Lipton, perceptia noastra asupra lumii se dilata, iar ochii vad altceva. Nu trebuie sa fii neaparat indragostit de o persoana. Chiar si atunci cand iubesti insasi viata, perceptia este aceeasi. Ne asumam riscuri, experimetam lucruri noi, incercam activitati sau haine noi, ascultam mai mult, impartasim mai multe si petrecem mai mult timp pentru placerea noastra. Nu mai observam soferii agresivi, aglomeratia de pe strada sau de la magazine, suntem pierduti in visare si in cantece de dragoste.

Vibratia iubirii

Pe cat de uimitor pare, fiecare celula a corpului se comporta ca un intreg, spune Lipton. In interiorul corpului, 50 de miliarde de celule conlucreaza pentru a se ajuta reciproc, astfel incat inima sa bata, plamanii sa respire si alte milioane de actiuni sa se petreaca. Cand noi iubim, celule noastre au vibratia dragostei. Proteinele, de exemplu, explica Lipton, se infasoara intr-o structura organica ce raspunde la semnalele mediului inconjurator, iar creierul interpreteaza aceste mesaje. Lipton spune ca exista o diferenta majora intre structura proteica atunci cand esti indragostit si cea atunci cand esti iritat.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO