Biroul Gabrielei Firea de la Parlament a fost spart VIDEO

În plin scandal cu dosarul de şantaj, biroul Gabrielei Firea din Parlament a fost spart. Uşa biroului a fost forţată, deşi n-a dispărut nimic de valoare. Liderul grupului PSD a cerut conducerii Senatului să înceapă de urgenţă o anchetă.

RomaniaTV.net
30 mart. 2015, 14:28
Biroul Gabrielei Firea de la Parlament a fost spart VIDEO

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat luni că și-a găsit spart biroul de la grupul parlamentar din Senat.

„Astăzi, când am ajuns la biroul meu de la Senat, la grupul parlamentar PSD, am găsit ușa de la birou spartă. Colegii de la staff mi-au spus că nu s-a mai întâmplat așa ceva. De fapt, acest incident s-a întâmplat de joi noaptea până vineri. Doamna de serviciu a găsit acest geam de la ușă spart vineri dimineața. Am solicitat staff-ului și staff-ul mai departe, către Secretariatul general, imaginile din zona de la intrarea în grupul PSD de la Senat, pentru a vedea cine a intrat după terminarea programului. Și vom afla în acel moment cine a dorit să facă acest lucru și dacă poartă și un mesaj sau este doar un incident banal”, a afirmat Gabriela Firea, la Senat.

Întrebată dacă a reclamat la poliție, Firea a spus că nu, iar în prezent se așteaptă imaginile de pe camera de luat vederi.

„După câte am înțeles, în interiorul grupului nu există camere de luat vederi, dar există la intrare, deci se va putea observa cine a plecat ultimul și cine a intrat după acel moment până vineri dimineața, la ora 6,00, când a venit doamna de serviciu și a găsit ușa spartă. (…) Dacă se întâmpla acasă la mine, chemam poliția. Așa, dacă doamna de serviciu, vineri dimineață, a decis să strângă cioburile și să facă acolo curățenie, eu acum nu mai am ce să repar. Firesc era să vină cineva la fața locului, să ia amprente și să vadă ce s-a întâmplat”, a spus senatorul PSD. 

Gabriela Firea a susținut că nu știe dacă lipsesc anumite documente, pentru că a intrat în ședința de grup și nu a făcut o evaluare.

„Inițial, m-am gândit că este un incident minor, dar, având în vedere că toți colegii mei senatori, mai ales cei care sunt mai vechi aici, au spus că nu s-a întâmplat niciodată așa ceva, mi-au dat și mie de gândit aceste informații Nu pot să nu-mi pun un semn de întrebare cum exact biroul meu și cine a avut această intenție — ori să-mi transmită un mesaj, să mă intimideze, să mă sperie”, a completat Gabriela Firea.

Întrebată dacă această situație are legătură cu procesul pe care îl are pe rol cu fostul președinte Traian Băsescu, ea a arătat că nu dorește să facă speculații.

„Bineînțeles că aveam documente în biroul meu și de la comisia Nana și de la comisia de cultură și media, la care activez, și din plenul Senatului, dar a face acum o legătură directă între acest incident și audierile de la Parchetul General mi se pare că nu ar fi profesionist din partea mea. Este un incident”, a mai spus Gabriela Firea.