Biroul Politic al ALDE cere Delegaţiei permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis, joi, să ceară Delegației permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, a anunțat președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 11:55
Biroul Politic al ALDE cere Delegaţiei permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin

Potrivit acestuia, motivele de excludere sunt acțiunile în justiție îndreptate împotriva partidului și declarațiile publice pe care Daniel Constantin le-a făcut.

„Eu nu am votat, colegii mei au votat și această propunere va fi înaintată Delegației permanente care va avea loc săptămâna viitoare, joi. (…) Această decizie a Biroului Politic Executiv de a propune excluderea nu e una care să mă bucure, dar în același timp eu vreau să îi avertizez pe toți foarte clar că nici colegii mei și nici eu nu suntem dispuși să încasăm așa toate prostiile, toate aberațiile care sunt spuse la adresa noastră. Putem să avem dispute, diferențe de puncte de vedere pe chestiuni politice, dar în momentul în care toate aceste declarații sunt numai atacuri la persoană atunci ieșim din cadrul de desfășurare normală a discursului politic și acțiunii politice și atunci trebuie să ne vedem fiecare de treabă înainte”, a explicat Tăriceanu.

Acesta a mai anunțat că membrii ALDE care au semnat contestațiile în instanță asupra deciziilor partidului au termen de o săptămână ca să-și retragă semnăturile pentru a putea rămâne în partid.

„Până săptămâna viitoare cei care au semnat contestațiile în instanță au posibilitatea să le retragă. Dacă își retrag semnăturile, atunci putem să ne vedem în continuare de drum împreună, dacă nu fiecare își alege drumul pe care crede că trebuie să meargă”, a mai spus președintele ALDE.