Biserica acordă CLEMENŢĂ. Lista cu cele aproape 200 de păcate a fost scoasă de pe site

După ce a, joi, publicat o listă cu aproape 200 de păcate pe care creştinii ar trebui să le evite, Biserica Sfânta Treime - Ghencea, din Bucureşti a şters, vineri, îndreptarul de pe site-ul oficial.

25 oct. 2013, 13:06
Biserica acordă CLEMENŢĂ. Lista cu cele aproape 200 de păcate a fost scoasă de pe site

Îndreptarul pentru spovedanie conţinea 193 de păcate. Unul dintre ele spunea că negustorii ar trebui să aibă grijă la profitul pe care îl obţine, pentru că este considerat păcat. Mai mult, Biserica apărea în rolul de susţinător de nădejde al statului în combaterea evaziunii fiscale pentru că păcat se considera şi faptul de a depune declaraţii de venit false.

Bineînţeles că lista păcatelor sexuale era de departe cea mai pitorească. Cei care folosesc prezervativ tot onanişti erau consideraţi. Mai mult, potrivit îndreptarului, soţii nu ar avea voie „să se împreuneze” de mai multe ori în 24 de ore. Ar fi semn că le place, iar sexul este destinat doar procreării.

Şi corporatiştii ar fi riscat să ajungă în focul Gheenei, unde-i „plânsetul şi scrâşnetul dinţilor”, deoarece păcatul 117 spunea clar: „M-am lăcomit la muncă. Am muncit peste puteri, încât poate chiar m-am şi îmbolnăvit”. De găteala excesivă a femeilor se ocupă păcatele 133 şi 134: „M-am machiat, rujat, vopsit la păr, am dat unghiile cu ojă etc. Am purtat cercei, margele, inele, coliere, bratari, pantofi cu toc. Mi-am facut parul (…) Ca femeie, am purtat pantaloni sau fustă scurtă, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca sa atrag barbaţii„.