Biserica, decizie neaşteptată cu privire la Regele Cioabă

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza a anunțat vineri că îl va ajuta pe autoproclamatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, să-i educe pe romi, oferindu-le posibilitatea de a-și tipări pliante, cărți în limba lor, chiar la tipografia mitropoliei.

15 nov. 2013, 11:26
Biserica, decizie neaşteptată cu privire la Regele Cioabă

„Am avut o întâlnire cu un responsabil de-al lor, cu unul din cei doi frați, cu Daniel (Cioabă n.r.), care spune că este ortodox și este într-adevăr, cu el am încercat și vom face o colaborare, să ne implicăm direct. (…) Cu ce putem și noi, îi ajutăm. Spre exemplu, îi putem ajuta cu imprimarea unor pliante, cărți de ale lor, pentru educația lor, în limba romani. Tot ce avem putem pune la dispoziție. Tipografia noastră e subvenționată de noi”, a spus Mitropolitul Ardealului.

Acesta speră într-o colaborare cu Daniel Cioabă, care susține că 93 % dintre romi sunt ortodocși ca și el.

Întrebat de corespondentul AGERPRES cum poate ajuta Biserica Ortodoxă spre exemplu, romii din Paris, Mitropolitul Ardealului crede că „educația” și aducerea acestora la rugăciune, în bisericile românești sunt singurele soluții.

„Sunt niște lucruri foarte sensibile, pentru că trebuie să faci o educație. Romii nu sunt excluși. Pastorația din străinătate nu se compară cu cea de la noi. Și aici, în oraș, este greu să îi cunoaștem pe toți, dar imaginați-vă când un preot este pe o provincie și el așteaptă la biserică să vină oamenii. (Credincioșii n.r.) pleacă dintr-o parte în alta, caută servicii”, a spus Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. AGERPRES