Biserica INTERZICE petrecerea de Halloween: MUTILEAZĂ sufletele copiilor

"Halloweenul mutilează sufletele copiilor şi îi împinge pe tineri spre satanism." Este poziţia halucinantă a reprezentanţilor bisericii faţă de sărbătoarea importată de la americani. Preoţii dezaprobă total costumarea în vampiri ori fantome şi le interzic credincioşilor să aibă astfel de manifestări pe care le consideră păgâne.

29 oct. 2014, 16:55
Biserica INTERZICE petrecerea de Halloween: MUTILEAZĂ sufletele copiilor

Măştile de vampir, scheleţii sau costumele de fanatome sunt considerate de feţele bisericeşti drept simboluri diavoleşti. În opinia preoţilor, cel mai bine ar fi că românii să uite de această sărbătoare păgână.

Biserica vede Halloween-ul ca pe o armă a diavolului, după cum spune Cornel Cadar, preot la Episcopia Romano-Catolică Iaşi. „Conform unor statistici documentate, în special în rândul tinerilor, cei care au avut contact cu mişcările sataniste spun că au început chiar cu aceste obiceiuri care sunt legate de Halloween„, a declarat acesta, pentru România TV.

Citeşte şi Machiaj de coşmar: Recomandări pentru o petrecere de Halloween deosebită

Preoţii spun că sărbătoarea este un adevărat pericol, mai ales pentru sufletele copiilor, părere susţinută de preotul Constantin Sturzu, de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. „Este de natură de a mutila sufletele copiilor. Ce poate fi bun în a te deghiza în vârcolac, în vrăjitoare, în vampir? Am înţeles că unii se pictează cu cruce inversă, coarne de draci„, spune acesta.

Psihologii însă îi contrazic pe preoţi. „Este nevoia de fantastic pe care n-am inventat-o noi, nici Halloween-ul şi nici americanii. De aceea apar poveştile, basmele, eroii fantastici… Şi noi avem căpcăuni şi balauri, unii dintre noi ar vrea să ştie cum e să fii în pielea balaurului„, spune psihologul Mihaela Ghircoiaş.

Citeşte şi Halloween 2014. Vrei un COSTUM DE HALLOWEEN ÎNFRICOŞĂTOR sau SEXY? Vezi de unde îl poţi cumpăra şi cât costă