Biserica le cere românilor să facă trei copii: „Unul pentru mamă, unul pentru tată şi unul pentru Biserică”

Mitropolitul Clujului, Sălajului şi Maramureşului, IPS Andrei Andreicuţ, îi îndeamnă pe români să aibă cel puțin trei urmași. Afirmația a fost făcută sâmbătă, în fața a peste 30.000 de oameni, la mânăstirea Nicula.

16 aug. 2015, 11:13
Biserica le cere românilor să facă trei copii: „Unul pentru mamă, unul pentru tată şi unul pentru Biserică”
„Unul pentru tată, unul pentru mamă şi unul pentru ţară şi Biserică. Atunci nu ne-am mai împuţina. (…) Anul trecut, în 26 de mii de familii acest inel de aur al nunţii s-a rupt. Care o fi cauza? Cauza cea mai importantă este că oamenii nu mai au suficientă credinţă în Dumnezeu, a afirmat acesta.”
 
Andreicuț a subliniat numărul mare de divorţuri care sunt înregistrate anual, subliniind că, dacă pentru doi tineri căsătoriţi divorţul este o nefericire, pentru copiii lor este o catastrofă, conform reteauadestiri.ro.
 
„Văzând că are loc în lume o tragedie, că se dispersează familia creştină, Maica Domnului plânge. Numai anul trecut în România au fost 26 de mii de divorţuri. Şi câte mii de copii nu au rămas traumatizaţi. Este o tragedie, dar pentru copii acest lucru este ucigător, a afirmat mitropolitul.
În opinia mitropolitului, o altă cauză a destrămării familiilor românilor este exodul tinerilor către alte ţări.”