Biserica Ortodoxă Română este în doliu. S-a stins din viaţa Părintele Antonie, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Moldova

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Antonie, stareţul mănăstirii Giurgeni din Neamţ, s-a ridicat la ceruri după o grea suferinţă. Enoriaşii care l-au cunoscut şi ucenicii care i-au stat alături duhovnicului, vorbesc despre Părintele Antonie ca despre un sfânt.

19 feb. 2018, 16:14
Biserica Ortodoxă Română este în doliu. S-a stins din viaţa Părintele Antonie, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Moldova

„Cu multa sa amara durere va anuntam ca Iubitul nostru Parinte Staret Antonie a plecat spre cer!”

Acesta este anunțul postat pe pagina socială a Mânăstirii ˮNasterea Maicii Domnuluiˮ Giurgeni.

„Postul Mare începe pentru mulți dintre noi în haină cernită, de doliu….

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace, în împărăția luminii, pe vrednicul Părinte Stareț, Arhimandritul Antonie, de la Mânăstirea Giurgeni”, se arată într-unul dintre mesaje.

Pe 9 februarie, pe pagina Mănăstirii Giurgeni era postat un mesaj:

„In pas de mare durere venim cu umilinta rugandu-va sa va rugati pentru Parintele nostru iubit Arhim. Antonie care are mare nevoie de rugaciuni. Va multumim!

Daca in momentele grele ale noastre,el fost alături ore intregi, acum a venit timpul ca si noi o rugaciune sa facem pentru el.”

Născut la 11 octombrie 1971, părintele Antonie Jeflea a fost tuns în monahism în anul 1990, la Mănăstirea Cetățuia din Iași. Din anul 2000 a fost stareț al Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” Gurgeni, jud. Neamț. Având studii de drept și teologie a fost coordonator al multor programe de voluntariat desfășurate prin intermediul Asociației „Sf. Nicolae” a Mănăstirii Giurgeni.

Măcinat de boală, părintele Antonie Jeflea a trecut la Domnul în după-amiaza zilei de 18 februarie 2018. Înmormântarea va avea loc joi, 22 februarie,ora 10.30 la Mănăstirea Giurgeni. Seară de seară, de la ora 17, se va oficia slujba Stâlpilor.