Black Friday 2016. La ce reduceri şi promoţii să ne aşteptăm în România

Black Friday sau Vinerea Neagră este poate cel mai așteptat moment al împătimiților de cumpărături online, care fac economii subtanțiale pentru a-și achiziționa produsele la care au tânjit tot anul, la prețuri mai puțin piperate. Magazinele au început deja să anunțe la ce reduceri și promoții să ne așteptăm de Black Friday 2016 în România.

07 nov. 2016, 11:45
Black Friday 2016. La ce reduceri şi promoţii să ne aşteptăm în România

În topul preferințelor se găsesc în continuare electronicele, însă vine tare din spate și fashionul, scrie libertatea.ro. Din ce în ce mai mulți oameni se gândesc cade Black Friday să-și schimbe complet garderoba, mai ales că marile companii de haine fac reduceri uriașe, chiar și de 80%. Apetitul pentru cumpărături este cu atât mai mare, cu cât poți să faci acest lucru online din confortul casei tale.

Citeşte şi BLACK FRIDAY 2016: Unde găseşti cele mai bune oferte de VINEREA NEAGRĂ. LISTA MAGAZINE BLACK FRIDAY

Electronicele și gadgeturile au rămas în topul celor mai căutate produse și vor rămâne în continuare. Gadgeturile sunt cele care au ridicat fenomenul Black Friday în România, magazinele de IT&C fiind cele care au împrumutat acest concept de peste ocean și l-au pus în practică primele, iar restul tipurilor de magazine au îmbrățișat ‘sărbătoarea prețurilor reduse și a ofertelor de nerefuzat’ odată ce au vazut succesul magazinelor de electronice.

Fashion-ul este fără îndoială industria cu cele mai mari reduceri de Black Friday, acesta fiind momentul în care poți să te îmbraci din cap până în picioare fără să bagi adânc mâna în buzunar sau să-ți golești de tot cardul. Magazinele de haine își permit să scadă mult prețul și acest lucru se va vedea în ofertele de „vinerea neagră a prețurilor”.

Parfumuri și cosmetice, cât și produse de îngrijire personală, sunt la mare căutare, de asemenea, „Vinerea Neagră”, fiind un moment oportun pentru a achiziționa produse de lux, pe care nu ți le permit în timpul anului. Mulți oameni, se folosesc de această „sărbătoare a reducerilor” chiar și pentru a achiziționa cadouri de Crăciun, iar ofertele din magazine nu sunt deloc de neglijat.

Cărți, reviste și jocuri de societate. Librariile online nu vor să-și dezamăgească clienții și au pregătit de Black Friday 2016 o serie de promoții la cărți, reviste și jocuri de societate pe care nu trebuie să le ratezi.

Jocuri și jucării pentru copii. Dacă vrei să-ți faci copilul fericit cu siguranță nu vei rata ziua de Black Friday 2015 pentru a-i cumpăra acestuia la un preț redus tot felul de jocuri sau jucării la care acesta a tânjit tot anul.

Citeşte şi BLACK FRIDAY EMAG 2016. Anul acesta, Black Friday va fi pe 18 noiembrie

Mobilier și decorațiuni. Black Friday poate fi o ocazie excelentă să-ți redecorezi sau chiar mobilezi locuința la prețuri avantajoase. Magazinele online au pregătit oferte la diverse produse pe care le comercializează, precum mobilier, decorațiuni sau obiecte sanitare.

Turismul poate deveni, de asemenea, unul dintre cele mai căutate domenii de Black Friday, întrucât agențiile de turism au anunțat discounturi semnificative la sejururile în străinătate, și nu numai.

Ce este Black Friday

Termenul de Black Friday sau Vinerea Neagra este asociat unei zile de la finalul lunii noiembrie în care magazinele scot la vânzare produse cu prețuri mult scăzute față de restul anului. Acest prilej atrage un val mare de cumpărători. Principalul câștig al magazinelor îl reprezintp capitalul de imagine prin care îl câștigă în ochii cumpărătorilor.

Istoria tradiţiei de Black Friday începe din secolul 19. Black Friday era ziua care încununa încheierea vacanţei de Ziua Recunoştinţei şi redeschiderea marilor magazine. Ulterior a fost adoptata de marii comercianţi pentru a-şi lichida stocurile înainte de Crăciun. Practica a avut un succes enorm, aşa ca a devenit naţională, şi apoi zi internaţională a cumpărăturilor.

Cum a apărut Black Friday în România

Black Friday a fost importat în România în anul 2011. Numărul românilor care au auzit de evenimentul anului în comerţul românesc a ajuns, în 2015, la 71% în rândul persoanelor din eşantionul evaluat. Cei mai fideli clienţi ai BF sunt bărbaţii şi tinerii (între 24 şi 34 de ani).

Cei de la eMAG au fost cei care au adus conceptul de Black Friday în România în 2011, împreună cu cei de la Flanco. În acel an doar vânzările din Vinerea Neagră au adus 8 milioane de euro pentru eMAG, compania încheind anul 2011 cu venituri de 145 de milioane de euro. La primul Black Friday din Romania mediul online a fost blocat, acest eveniment fiind unul dintre principalele momente în care cumpărăturile online au cunoscut un adevărat spor de popularitate.

De când a apărut Black Friday în România și până azi, nu mai puțin de 43 de lanțuri de magazine au ajuns să înceapă sezoane de reduceri considerabile.