Blaga, către foştii parteneri de guvernare: Treziţi-vă! Nu participaţi la acte de banditism politic

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara că PDL este alături de preşedintele Traian Băsescu şi se împotriveşte demersului USL de suspendare a acestuia din funcţie. Totodată, Blaga a făcut un apel "solemn" către UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor "să se trezească" şi să nu participe la "acte de banditism politic".

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 16:33
Blaga, către foştii parteneri de guvernare: Treziţi-vă! Nu participaţi la acte de banditism politic

Fac apel solemn către UDMR, UNPR, grupul minorităţilor naţionale: Treziţi-vă! Nu participaţi la acte de banditism politic. Am guvernat împreună, am lucrat împreună cu Traian Băsescu şi ştiţi foarte bine că nici Constituţia, nici democraţia nu s-au aflat vreodată în pericol în această perioadă. Nu puneţi umărul la răsturnarea democraţiei în România. Demonstraţi că aveţi conştiinţă pentru ca apoi să vă puteţi uita în ochii celor care v-au ales„, a fost apelul lui Blaga către foştii parteneri de guvernare.

Blaga a precizat că PDL „se va împotrivi abuzului grosolan de suspendare a preşedintelui”, nu pentru a apăra o persoană sau vreun partid, ci pentru a apăra legea şi ce s-a câştigat în ultimii 20 de ani.

„PDL este alături de preşedintele Traian Băsescu clar şi fără comentarii pentru că PDL e alături de români, de lege şi de democraţie”, a spus liderul PDL.

Întrebat dacă PDL va negocia cu UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale pe tema suspendării preşedintelui Băsescu, Vasile Blaga a arătat că în privinţa negocierilor democrat-liberalii nu au ce să promită decât respectarea statului de drept. El a precizat că vor exista discuţii cu reprezentanţii acestor formaţiuni.

„Negocieri, ce să promitem nimănui decât respectarea statului de drept şi a legalităţii? Discuţii sigur o să avem”, a arătat Blaga, citat de Mediafax.

El a mai spus la întrebările ziariştilor că democrat-liberalii vor încerca să aibă dezbateri în Parlament atunci când se va pune problema suspendării preşedintelui.

Blaga a mai spus că nu a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu şi că argumentele USL privind cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu sunt „o adunătură de declaraţii fără nicio fundamentare”.

De asemenea, Vasile Blaga a mai spus că USL încearcă pentru a doua oară suspendarea preşedintelui şi confiscarea ultimei instituţii „pe care încă nu o controlează”, pentru că „preşedintele Băsescu e apărătorul legii pentru toţi” şi acesta „s-a bătut pentru independenţa justiţiei”. „Obiectivele USL impun că un asemenea om trebuie înlăturat”, a mai spus Vasile Blaga.

Potrivit lui Blaga, Colegiul Director Naţional Extraordinar al PDL se va reuni, luni, la ora 11:00, pentru a lua măsurile care „se impun în situaţia dată”.

USL a depus miercuri cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Şedinţa Camerelor reunite în care va fi citită cererea de suspendare a preşedintelui va avea loc joi, la ora 10.00, iar vineri se va da votul asupra cererii de suspendare a lui Traian Băsescu. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, după şedinţa Birourilor reunite, că dacă doreşte, Traian Băsescu poate veni în plen să-şi exprime punctul de vedere.