PNL şi PDL merg ca ALIANŢĂ la prezidenţiale. Blaga: Candidatul unic va fi anunţat până pe 1 august

Fuziunea dintre PNL si PDL merge înainte, a anuntat preşedintele PNL, Klaus Iohannis. La rândul sau, preşedintele democrat-liberal, Vasile Blaga, a anunţat că PDL şi PNL îşi vor prezenta candidatul comun la alegerile prezidenţiale până pe 1 august.

01 iul. 2014, 16:33
PNL şi PDL merg ca ALIANŢĂ la prezidenţiale. Blaga: Candidatul unic va fi anunţat până pe 1 august

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat ca „procesul de fuziune merge in forta mai departe”.

„Din partea PNL, vreau sa spun cu toata claaritatea, indiferent cine va fi candidatul la prezidentiale, procesul de fuziune merge mai departe”, a intarit el, marti seara.

Acesta a spus ca PNL va avea un singur candidat la prezidentiale pana la mijlocul lunii, iar pana la sfarsitul lunii va fi cunoscut si candidatul unic al dreptei.

La rândul său, Blaga a precizat că până la 1 august va fi anunţat şi candidatul comun la prezidenţiale.

„Am constat cu satifsacţie hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziunea pentru realizarea marelui partid de centru-dreapta. Până la 1 august, cele două partide vor desemna candidatul unic la preşedinţie. Tot până la acea dată, vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Vom crea un partid care să fie nu doar o alternativă la PSD, ci şi o construcţie serioasă pe centru-dreapta”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Liderul PDL a explicat, insa, ca fuziunea nu depinde de cele doua partide, ci de birocratie.

„Fuziunea efectiv nu depinde de noi, de cele două partide, ci de procesul din justiţie, care este complicat. Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală, la momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei sub care vom candida, repet cu un singur candidat. Avem timp suficient pentru a stabili numele viitorului partid”, a mai spus Vasile Blaga.

Declaraţiile celor doi preşedinţi de partide vine după ce Mircea Ionescu-Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a spus că fuziunea PNL-PDL nu se va realiza deoarece nici liberalii, nici democrat-liberalii nu sunt dispuşi să renunţe la numele partidului lor. Pe de altă parte, Ionescu-Quintus nu a exclus posibilitatea unei alianţe.