Blaga: Ponta să-şi dea demisia. PNL va avea pregătiţi candidaţii pentru alegerile locale până în decembrie

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seară că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze de la conducerea Guvernului, dacă ține la România și la partidul lui. Totodată, liderul PNL a precizat că partidul va avea pregătiți candidații pentru alegerile locale de anul viitor până în luna decembrie.

02 iul. 2015, 05:28
Blaga: Ponta să-şi dea demisia. PNL va avea pregătiţi candidaţii pentru alegerile locale până în decembrie

El a spus că ”problemele” pe care Victor Ponta le are cu justiția decredibilizează atât țara, cât și PSD, iar ”grija” premierului de a ”sta agățat de scaunul de la Palatul Victoria” denotă faptul că nu-l interesează soarta românilor, ci doar a sa.

Citeşte şi: Blaga, după numirea lui MRU la SIE: Numărul de voturi ar fi fost suficient pentru învestirea unui Guvern

‘Ponta nu are ce căuta în fruntea Guvernului României. (…) Orice om în situația lui și-ar fi dat demisia, dar asta înseamnă să fii bărbat politic”, a declarat Vasile Blaga, la Realitatea TV.

Liderul PNL a opinat că Ponta și-a pierdut autoritatea în propriul partid și că PSD este în momentul de față ”în degringoladă”, fapt demonstrat și de ieșirile publice ale unora dintre reprezentanții marcanți ai acestei formațiuni politice.

Blaga a anunțat că liberalii vor introduce în toamnă, după vacanța parlamentară, o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, fiind pregătiți să preia guvernarea.

Totodată, Blaga a spus că este nevoie de ”oameni noi în politică” și că modificarea legii electorale creează posibilitatea îmbunătățirii clasei politice.

Liderul PNL a susținut că sunt mulți oameni de centru-dreapta în România, care împărtășesc valorile liberale, și cărora le-a adresat îndemnul de a se înscrie în partid și de a candida la viitoarele alegeri.

El a subliniat că PNL încurajează competiția corectă și exclude posibilitatea de a ocupa un loc pe listă pe baza unor ”înțelegeri”.

Copreședintele liberal a explicat că în prezent PNL nu are candidați pentru București, iar trei primari care se bucură de o mare credibilitate și sunt apreciați de comunitate, respectiv Andrei Chiliman, edilul sectorului 1, primarul Brașovului George Scripcaru și primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, trebuie să își rezolve problemele cu justiția.