Blestemul banilor. O pensionară a fost reţinută după ce a băgat monede în motorul unui avion, ca să aibă noroc

Un avion care trebuia să decoleze marţi de pe aeroportul din Shanghai a fost întârziat mai bine de cinci ore, după ce o bătrână a fost prinsă aruncând monede într-unul din motoare.

28 iun. 2017, 07:16
Blestemul banilor. O pensionară a fost reţinută după ce a băgat monede în motorul unui avion, ca să aibă noroc

Zborul CZ380 era programat să plece la ora 12.40 de pe aeroportul Shanghai Pudong, către Guangzhou, dar a fost nevoie de o inspecţie amănunţită a motoarelor, decolarea fiind astfel întârziată mai bine de cinci ore. În avion se aflau 150 de pasageri, iar unii dintre aceştia au alertat autorităţile că pensionara a aruncat cu monede într-unul dintre motoare.

Citeşte şi Panică în aer, avion întors din drum după ce „se zdruncina ca o maşină de spălat”. Pilotul le-a cerut pasagerilor să se roage

S-a trecut la o inspecţie amănunţită şi s-a confirmat astfel că Qiu Mu, în vârstă de 80 de ani, a procedat astfel din superstiţie, pentru a avea un zbor sigur şi fără probleme. Totuşi, dacă fapta sa nu ar fi fost descoperită, monedele ar fi putut fi aspirate în miezul motorului, unde să producă daune considerabile componentelor mobile și, eventual, chiar o defecțiune majoră a motorului. La faţa locului a fost chemată şi poliţia, iar autorităţile au găsit în total opt monede.

Femeia, care nu are cazier sau istoricul vreunei boli mintale, a fost reţinută de securitatea aeroportuară. Chiar dacă ea a provocat nici un prejudiciu, ar putea fi totuși condamnată penal, riscând o amendă și detenţie de peste cinci zile.