Miliardar român, mort în somn. Blestemul milionarilor români

Mulţi miliardari români şi-au pierdut prematur viaţa. Un miliardar român din Top 300 a murit în somn, la numai 44 de ani. Acesta avea o avere estimata la 22 milioane de euro. Nu a fost singura moarte fulgeratoare din mediul de afaceri romanesc.

25 iun. 2013, 14:29

Dragos Nicolae Pop, actionar la ADM Farm, unul dintre cei mai mari distribuitori de medicamente de pe piata locala, cu o avere estimata intre 27 si 30 de milioane de euro, a murit in somn!

Miliardarul a decedat din cauza unui atac coronarian, potrivit unor surse apropiate omului de afaceri. In varsta de 44 de ani, Pop conducea, alaturi de Alin Iosep, compania ADM Farm, care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro.

Absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, promoţia 1994, Dragoş Pop ar fi putut deveni un bun neurolog.

Pornind de la zero, Dragoș Nicolae Pop a reuşit în 14 ani să transforme firma, la care deţine 50% din actiuni, într-unul din principalii jucători pe o piaţă care anul trecut a ajuns la 2,5 miliarde de euro. Nu este singurul milionar român care a avut parte de o moarte fulgeratoare. 

In 2004 opinia publica a fost socata de vestea sinuciderii omului de afaceri Mihail Erbasu. Dupa ce incercase sa se sinucida in subsolul casei, el s-a aruncat de la etajul vilei sale, din Snagov, in piscina goala. La cei 62 de nai ai sai, Erabasu, conducea mai multe firme de constructii. Procurorii au stabilit atunci ca la momentul sinuciderii el era singur in casa.

Corpul neinsufletit al omului de afaceri a fost gasit de inrgijitorul casei. Conform raportului de autopsie medico-legala, moartea lui Erbasu a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne consecutive unui politraumatism cu rupture de organe interne

Milionarul Alin Alexandru Popa, care ocupa locul 230 in topul celor mai bogati 500 de romani, a safrsit in mod tragic intr-un accident de masina. El era patronal unei firme de transport, iar ironic acesta a decedat dup ace a intrat in coliziune frontal cu un tir. Barbatul, in vasrta de 41 de ani, avea o avere estimata la 125 de milioane de euro.

„Soferul autoturismului Mercedes venea dinspre localitatea Sag cand a intrat intr-o depasire fara sa se asigure. Din sens opus venea un TIR inmatriculat in Macedonia. Soferul TIR-ului este macedonean. Cele doua masini au intrat in coliziune, iar soferul autoturismului Mercedes a murit in urma impactului”, a declarat, pentru Mediafax.ro, anul trecut purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Timis, Madalina Mezdrea.

Un alt om de afaceri avut care a pierit este si Gheorghe Naghi, care a murit la varsta de 59 de ani in urma unui accident nautic in urma cu doi ani. Afaceristul se afla impreuna cu sotia sa Alina in barca, in momentul in care ambarcatiunea s-a izbit de malul bratului Borcea.

Barbatul din Calarasi era proprietarul uneia dintre cele mai mari firme de mezeluri, iar averea acestuia era estimate la 28 de milioane de euro. Naghy era iubit de oameni, dovbada ca la inmormantrea sa au participat peste 3.000 de persoane.

Un alt om de afaceri care a decis sa-si incheie socotelile cu viata a fost Florin Anghelescu, care s-a spanzurat in martie 2006. Supranumit Regele tigarilor, el a lasat in urma sa mai multe proprietati, printre care mai multe cladiri din Bucuresti, inclusiv „vila blestemata” din Baneasa unde isi gasise sfarsitul.

Toate au ramas in proprietatea sotiei sale, Stana Anghelescu, fost consilier prezidential. Atunci ancheta a stabilit ca a fost vorba despre o sinucidere, pe fondul unei depresii. Anghelescu a fost acuzat de mai multe infractiuni economice in legatura cu punerea in circulatie de tigari cu marcaje falsificate. Garda Financiara a descoperit, in august 2005, ca firma la care Anghelescu era asociat nu a achitat la stat datorii in valoare de 650.000 de euro si ca avea lipsa in gestiune 27 de tone de tutun.

Cu o avere estimata la aproximativ 80 de milioane de euro, un cunoscut om de afaceri din industria alimentara a decis sa-si puna capat zilelor de teama cancerului. In 2011 Constantin Spak a fost gasit de catre sotia sa in sediul firmei injunghiat. El a decis sa-si incheie socotelile cu viata deoarece ii era frica de cancer, boala de care scapase cu un an in urma. Rezultatul necropsiei a aratat ca nu avea insa nicio tumoare.

De o moarte violenta a avut parte si Nae Niculae, care miercuri a fost lovit de tren la trecerea cu calea ferata de la Soseaua Petricani. Bolidul acestuia, un Bentley, a fost lovit in plin de tren, care l-a tarat mai bine de 500 de metri. Afaceristul a fost aruncat din masina, iar rudele si prietenii veniti la fata locului cu greu au putut privi corpul barbatului.

Din primele cerceteri ale Politiei, Nicolae a depasit coloana si a incercat sa treaca chiar daca barierele de la trecerea peste calea ferata erau coborate.