BLESTEMUL celebrei trupe COMPACT

Trupa Compact pare parcă lovită de un blestem. Fostul solist Leo Iorga va fi operat pentru a doua oară de cancer. Şi asta după ce, în 2004, basistul trupei, Teo Peter, a murit într-un cumplit accident de maşină. Tot atunci, Emil Laghia, chitaristul Compact, a fost omorât chiar de iubita lui, iar impresarul formaţiei a murit în somn.

RomaniaTV.net
07 mai 2014, 13:31
BLESTEMUL celebrei trupe COMPACT

De când a fost înfiinţată şi până în prezent, trupa Compact s-a confruntat cu tot felul de probleme. Presa vorbeşte despre un blestem care s-ar fi abătut asupra uneia dintre cele mai îndragite trupe de rock a anilor 90. Leo Iorga nici nu vrea să audă de aşa ceva.

„Nu vad o chestie de genul asta, un blestem. Nenorocirile petrecute cu Teo Peter si cu Emil Leghia, fie iertati amandoi, alea au fost intra-devar foarte stranii”, a declarat Leo Iorga.

În prezent, fostul solist Compact, Leo Iorga, duce o luptă dură cu o boală grea. Diagonisticat cu tumoră la creier, cântăreţul a suferit o criză gravă de convulsii chiar înainte de Paşte şi a urmat un tratament care „l-a anchilozat”. Nu îşi mai poate mişca o mâna şi un picior, iar pe 9 mai va fi operat.

Acestea nu este singurul hop al lui. În 2011, Leo a aflat că are cancer la plâmâni şi a urmat o perioada grea cu operaţia şi tratamentul de recuperare.

„Afost descoperita afectiunea asta, tumora la plamani, si am intrat intr-un regim asa, rapid, de pregatire a interventiei. Nici nu am avut timp sa am emotii pentru ca a fost si socant si o asmenea chestie te schimba foarte mult, si fizic si psrihic, dar si sufleteste”, a mai spus Leo Iorga.

În perioada de glorie, în 1991, Compact se prezenta la Festivalul de la Mamaia în formula în care urma să cunoască succesul. La 13 ani după acest moment, număr care parcă prevestea răul ce urma să vină, a început şirul nenorocirilor. În decembrie 2004, basistul Teo Peter a murit într-un cumplit accident rutier. Taxiul în care se afla a fost lovit în plin de o masina a Ambasadei SUA la Bucureşti, care a intrat în intersectie pe culoarea roşie a semaforului. La doar 6 luni de la moartea lui Teo Peter, o altă tragedie avea să zguduie trupa. Chitaristul Emil Laghia a fost omorât cu sânge rece de femeia alături de care împărţise ultimii 20 de ani din viaţă. Trupul a zăcut în casă cinci zile până când fiul lor l-a descoperit. Tot el a fost cel care a sunat la poliţie şi şi-a denunţat mama. Şi de parcă nu era suficient, la o lună, impresarul Compact, George Popa, a avut, de asemenea, un sfârşit neaşteptat. A murit în somn, în urma unui infarct.

Şi toboşarul Leluţ Vasilescu a avut parte de o cumpănă. A fost la un pas de a ajunge în închisoare pentru trafic de influenţă. Judecătorii l-au condamnat la an si jumatate, dar cu suspendare.

Pentru Compact problemele nu se opresc aici. Paul Ciuci şi Leo Iorga, adică actualul şi fostul solist al trupei sunt în plin proces. Ciuci îi reclamă lui Iorga faptul că s-a folosit în concerte de numele formaţiei, deşi nu mai face parte din trupă. În primă instanţă procesul a fost câştigat de Leo Iorga, dar Paul Ciuci, nemulţumit de decizia judecătorilor, a făcut recurs.