Blindate care arborează drapelul rus circulă pe străzile din oraşul ucrainean Kramatorsk UPDATE

Trei blindate uşoare şi un camion ce transporta oameni înarmaţi fără însemne, dar care arborau drapelul rus circulau miercuri dimineaţa în oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 08:24
Blindate care arborează drapelul rus circulă pe străzile din oraşul ucrainean Kramatorsk UPDATE

UPDATE 12:25 Doi soldaţi ucraineni au fost luaţi ostatici de separatişti, relatează AFP. Separatiştii ar fi capturat şi 5 vehicule blindate şi un tanc, potrivit The Guardian, deşi informaţia a fost informată de Ministerul Apararii de la Kiev.

Convoiul s-a îndreptat spre Slaviansk, la câţiva kilometri spre nord, oraş în care au avut loc numeroase insurecţii proruse. Slaviansk este controlat de duminică de insurgenţi înarmaţi.

Potrivit agenţiei Interfax-Ucraina, este vorba de blindate care participă la ‘operaţiunea antiteroristă’ lansată de guvernul proeuropean de la Kiev împotriva separatiştilor, care au intrat în localitate şi care ar fi fost blocaţi de manifestanţi proruşi.

Bărbaţii aflaţi pe blindate purtau uniforme aparent fără însemne, dar aveau panglica Sfântului Gheorghe, în culorile negru şi portocaliu, simbolul forţelor armate ruse. Bărbaţii aveau arme de război şi unii dintre ei purtau cagule negre.