Blindatele ucrainene au intrat în Slaviansk. Ministrul de Interne anunţă CINCI morţi, iar Putin ameninţă VIDEO

Un baraj al separatiştilor a fost incendiat şi focuri de armă au fost trase la intrarea în Slaviansk, bastion al insurgenţilor din estul Ucrainei unde militanţii proruşi vorbeau de un asalt ucrainean, conform unui jurnalist AFP prezent la faţa locului, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 09:52

UPDATE: Armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară lansată de autorităţile de la Kiev împotriva separatiştilor rusofoni din estul Ucrainei, a anunţat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţiile AFP şi Reuters

Militanţii separatişti anunţă mobilizare generală în urma evenimentelor de astăzi, anunţă site-ul dn.ua. Potrivit sursei, conducerea aşa-zisei Republici Populare a Donbassului susţine că operaţiunea forţelor speciale ale Kievului înseamnă că în Ucraina a început un război civil.

UPDATE: Ministerul de Interne al Ucrainei anunţă că 3 baricade de la intrarea în Sloveansk au fost preluate de forţele de ordine ucrainen. În lupte ar fi murit 5 persoane din partea separatiştilor, iar un militar ucrainean ar fi fost rănit, transmite Ukrainska Pravda. 

Militanţii proruşi au spus că ei au incendiat barajul, bătând în retragere, în timp ce un elicopter survola zona. Un membru al forţelor proruse a afirmat că a văzut mai multe vehicule blindate uşoare ucrainene de cealaltă parte a barajului.

Potrivit AFP şi Reuters, cinci blindate uşoare ale armatei ucrainene au forţat barajul separatiştilor în nordul oraşului Slaviansk, scrie Agerpres.

Anterior, personalul civil din primărie „a primit ordinul de a evacua clădirea”, a declarat Stela Koroşeva, purtătoarea de cuvânt a liderului separatist local Viaceslav Ponomarev. Ea a adăugat că „bărbaţii înarmaţi care asigură apărarea primăriei rămân pe poziţii”.

Kievul a recunoscut că în Slaveansk are loc o amplă operaţiune anti-tero. Elicoptere ucraineşti au aruncat mai multe pliante în care cer locuitorilor să rămână în case şi să nu iasă în geamuri. De asemenea, pe twitter apar noi poze de la faţa locului. Potrivit paginii ЄВРОМАЙДАН, trupele speciale ucrainene au primit ordin de a-l reţine viu sau mort pe liderul separatiştilor din Slaveansk, Veaceslav Ponomariov.