BLOCUL-FANTOMĂ al lui Marian Vanghelie, AFACERE MISTERIOASĂ. Poliţiştii locali păzesc imobilul aproape gol

Zeci de apartamente atribuite Primăriei Sectorului 5 stau goale de ani buni, în vreme ce săracii din Rahova şi Ferentari se chinuie în frig. Poliţiştii locali ai lui Marian Vanghelie păzesc zi şi noapte blocul situat în cartierul Giuleşti din Sectorul 1. Puţinii locatari din imobil susţin că Vanghelie refuză să repartizeze apartamentele familiilor sărace. Jurnaliştii România TV au realizat un material cu camera ascunsă, care scoate la iveală disperarea oamenilor care sperau să se bucure de sprijin, dar s-au trezit că li se întoarce spatele.

24 nov. 2014, 13:11
BLOCUL-FANTOMĂ al lui Marian Vanghelie, AFACERE MISTERIOASĂ. Poliţiştii locali păzesc imobilul aproape gol

Echipajele Poliţiei Locale din Sectorul 5 îşi fac treaba în mod cât se poate de ciudat în celălalt colţ de Bucureşti. Locatarii blocurilor de pe strada Mânzului spun că poliţiştii păzesc câteva zeci de apartamente goale care aparţin primăriei conduse de Marian Vanghelie.

Un singur apartament dintre cele alocate primăriei lui Vanghelie a fost ocupat în urmă cu doi ani. Ce-i drept, abuziv.

Domnul Oprescu mi-a spus: „Du-te la ei, că le-am dat locuinţe! Să-ţi dea casă!”. „Cum, mă, să n-aibă case?! Mă, le-am dat case. Şi apartamentele stau goale„, a spus bărbatul.

Sătul de drumurile făcute la Primărie, omul îşi pierde cumpătul când aude de primarul Vanghelie. „După şase luni pe care le-am stat în stradă ne-aţi spus că n-aveţi case, că n-aveţi apartamente. Aveţi douăzeci de apartamentele aici care sunt goale. Pentru ce le ţineţi, domnule primar? Pentru ce?„, a spus bărbatul.

Filmaţi cu camera ascunsă, poliţiştii locali recunosc că păzesc zi şi noapte un bloc cu apartamente goale.

Noi doar executăm ordinele. Au ei calculele lor. Pe noi ne depăşeşte„, a spus un poliţist local.

La vederea camerei de filmat, poliţiştii locali s-au întors cu spatele.

O reacţie oficială din partea Primăriei Sectorului 5 a fost până acum imposibil de obţinut.

Citeşte şi Marian Vanghelie nu poate justifica în faţa ANI aproape 300.000 de euro