BLOC ÎN FLĂCĂRI, în Harghita. Zeci de oameni, evacuaţi în toiul nopţii

Zeci de locatari dintr-un bloc din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, au fost evacuaţi, în noaptea de luni spre marţi, în urma unui incendiu izbucnit la acoperişul clădirii. Focul a pornit de la coşul de fum al unei centrale termice din podul imobilului, neizolat corespunzător.

22 oct. 2013, 05:48
BLOC ÎN FLĂCĂRI, în Harghita. Zeci de oameni, evacuaţi în toiul nopţii

Incendiul a fost sesizat în jurul orei 3:00 de către proprietarea unei case faţă în faţă cu imobilul, care a sunat la 112 anunţănd că acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări, a declarat purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, potrivit Mediafax.

La locul incendiului s-au deplasat două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Gheorgheni cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, Garda de Intervenţie a ISU Harghita şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Lăzarea şi Joseni cu alte trei autospeciale.

Majoritatea locatarilor din scara blocului afectat de incendiu, aproximativ 20 de oameni, au fost treziţi din somn de pompieri şi evacuaţi în siguranţă, nicio persoană neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, după ce a afectat acoperişul blocului pe o suprafaţă de aproximativ 120 de metri pătraţi, centrala termică situată în podul imobilului cu patru etaje, şi un apartament de la ultimul nivel, amplasat sub centrala termică.

Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de coşul de fum al centralei termice din podul blocului, neprotejat termic de materialele combustibile din apropiere.

Pagubele provocate de flăcări au fost evaluate la aproximativ 20.000 de lei.

Proprietarul apartamentului afectat în urma incendiului are asigurare şi îşi va putea acoperi pagubele.

CITEŞTE ŞI: Incendiu într-un bloc din Capitală. Un copil şi un adult au ajuns la spital