Blocuri afectate de căderile masive de zăpadă. Zeci de familii au fost evacuate

Trei blocuri din Aninoasa, cu câte un etaj, au fost evacuate, miercuri seara, în urma unei dispoziţii a prefectului judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, după căderile masive de zăpadă care pun în pericol acoperişurile imobilelor. În aceste blocuri trăiesc 36 de familii, 20 dintre ele refuzând evacuarea pe propria răspundere.

19 dec. 2018, 18:50
Blocuri afectate de căderile masive de zăpadă. Zeci de familii au fost evacuate

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, prefectul Fabius Kiszely a dispus evacuarea locatarilor din trei imobile situate în oraşul Aninoasa, însă o parte din familii au refuzat pe propria răspundere să îşi părăsească apartamentele.

„Urmare a căderilor masive de zăpadă, care au afectat structura de rezistenţă a trei acoperişuri ale blocurilor cu un etaj, situate pe strada Libertăţii, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Aninoasa a decis evacuarea totală a locatarilor din aceste imobile. Autorităţile au hotărât cazarea familiilor evacuate în sala de sport a Şcolii generale Sfânta Varvara din Aninoasa. Dintre cele 36 de familii care locuiesc în blocurile cu risc, 20 au refuzat evacuarea pe proprie răspundere. Pompierii Detaşamentului Petroşani asigură supraveghere de specialitate, monitorizare cu un echipaj medical, evacuarea oamenilor cu microbuzul din dotare şi evacuarea bunurilor, la nevoie, precum şi amenajarea spaţiului de cazare. O echipă a DSP s-a deplasat la locul de cazare pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile igienico-sanitare”, transmite ISU Hunedoara.

De asemenea, pentru monitorizarea operaţiunilor de evacuare s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.), pompierii, cu ajutorul autospecialei de lucru la înălţime, au încercat îndepărtarea zăpezii de pe acoperişuri, ajunsă la aproximativ 50 de centimetri, însă această procedură putea periclita acoperişurile cu structura deteriorată. Mâine, prefectul judeţului Hunedoara convoacă CJSU pentru luarea măsurilor de consolidare a acoperişurilor celor 3 imobile”, a mai transmis ISU Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara a dispus deplasarea Grupului de Suport Tehnic pentru evaluarea la faţa locului a situaţiei.

În urma unei analize a rezultat că imobilele sunt foarte vechi, construcţia datând din anul 1890, şi sunt grav afectate din punctul de vedere al rezistenţei.

Sunt 36 de familii care locuiesc în apartamente cu o cameră în cele trei imobile.