BOA DE NISIP, şarpe dintr-o specie rară, descoperit în România la 80 de ani de la dispariţie

După 80 de ani, a fost redescoperit cel mai rar șarpe din România–boa de nisip (Eryx jaculus). Ultima dată când un astfel de exemplar a fost văzut în viață pe teritoriul României era în 1937. După opt decenii, un locuitor din Lunca Dunării a semnalat un exemplar de șarpe boa de nisip în viață.

16 sept. 2014, 07:56
BOA DE NISIP, şarpe dintr-o specie rară, descoperit în România la 80 de ani de la dispariţie

„Această specie ajunsese să fie considerată un adevărat „Sfânt Graal” al herpetologilor, o specie pe care toți o credeau dispărută din fauna României și care acum a fost regăsită. Din 1937 nu a mai fost văzut boa de nisip în viață. În România, au mai fost semnalate doar exemplare moarte. Nimeni nu reușise să mai găsească un exemplar în viață, darminte o populație de boa de nisip”, informează Societatea Ornitologică Română, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi Descoperire bizară făcută de o femeie într-o MAŞINĂ cumpărată SECOND HAND: Am urlat când am văzut FOTO

Potrivit sursei citate, un locuitor din Lunca Dunării a semnalat pentru prima dată un șarpe boa de nisip.

Citeşte şi Invazie de şerpi: Românii s-au îngrozit când s-au trezit cu ei în case. IMAGINI ŞOCANTE

„Nu poți trece cu vederea o astfel de semnalare. Am văzut fotografiile și am rămas uimit. Mi-am organizat o echipă din care au mai făcut parte soția mea, Corina Cioflec, cel mai bun blogger de wildlife din România – Doru Panaitescu și un alt herpetolog, Tibor Sos. Împreună am plecat pe teren, să căutam ceea ce noi credeam că este o specie dispărută. Cel mai greu cred că a fost să țin secretă locația indicată de primul gășitor”, povestește herpetolog Vlad Cioflec, membru al SOR.