Bodog: O ordonanţă care prevede că utilizarea fără drept a cardului de sănătate este infracţiune va fi discutată în şedinţa de Guvern

O ordonanță de urgență care prevede că utilizarea fără drept a cardului de sănătate este infracțiune va fi discutată în ședința de miercuri a Guvernului, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății, Florian Bodog.

29 nov. 2017, 11:58
Bodog: O ordonanţă care prevede că utilizarea fără drept a cardului de sănătate este infracţiune va fi discutată în şedinţa de Guvern

„Avem o ordonanță de urgență astăzi pentru a modifica Legea 95 în sensul alinierii prevederilor legii cu prevederile noului Cod fiscal. În același timp, reglementăm utilizarea cardului de sănătate și definim faptul că utilizarea fără drept a cardului de sănătate constituie acum infracțiune”, a declarat Bodog la începutul ședinței de Guvern.

Totodată, Bodog a afirmat că prin această OUG se va asigura armonizarea cu prevederile Codului fiscal, astfel încât banii să ajungă de la bugetul de stat direct în Fondul Național de Asigurări de Sănătate.

„Prin armonizarea cu prevederile Codului fiscal, ușurăm finanțarea și ajungerea fondurilor de la bugetul de stat la Casa de Asigurări, în așa fel încât să scoatem Ministerul Sănătății din această ecuație. Banii vor ajunge de la bugetul de stat direct în Fondul Național de Asigurări de Sănătate”, a explicat Bodog.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii: Procedura de licitaţie electronică pentru vaccinul antigripal s-a încheiat