Bogații experimentează un sentiment necunoscut: jena de lux

În aceste vremuri de recesiune pare vulgar să lauzi stilul luxos al cuiva. Și astfel, bogații renunță la opulență şi la cheltuielile risipitoare din trecuta Epocă de Aur. Dar revista Newsweek scrie că experimentează altceva: ”risipa ostentativă pe furiș”.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 15:03
Bogații experimentează un sentiment necunoscut: jena de lux

Neoficial, risipa extravagantă a devenit un lucru de domeniul trecutului pe 6 octombrie 2008, când CEO-ul Lehman Brothers, Richard Fuld, a apărut la o audiere în fața Congresului, după falimentul istoric de 600 de miliarde de dolari al companiei sale. Fuld s-a foit ultrajenat când senatorul Henry Waxman l-a întrebat de compensațiile personale de jumătate de miliard de dolari şi de stilul de viață aristocratic (un apartament de 21 de mil. dolari în Park Avenue, o proprietate de 25 de mil. dolari în Greenwich, Connecticut, plus o colecție de artă estimată la 200 mil. dolari).

În trecut, şi multimilionarul Michael Hirtenstein obişnuia să îşi etaleze achizițiile imobiliare opulente. “Colecționez case pentru că îmi face plăcere“, a declarat odată pentru DansHamptons.com, întrebat despre cele opt proprietăți ale sale – printre care un apartament de 27 mil. de dolari la etajul 76 în Time Warner Center, din Manhattan. Hirtenstein, care şi-a câştigat averea din telecomunicații, le-a povestit şi celor de la “New York Post“ despre planurile lui de a cumpăra un duplex de 35 mil. dolari, învelit în sticlă, în cartierul Tribeca din Manhattan, cu pereții acoperiți cu piele întoarsă şi o piscină încălzită, cu ecrane video subacvatice încorporate. Citește articolul