Bogdan Aurescu: „Ungaria vrea să atragă România într-o dispută artificială”

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, referitor la tensiunile dintre România și Ungaria privind criza imigranților, că atitudinea României se află în conformitate cu spiritul european.

RomaniaTV.net
16 sept. 2015, 09:40
Bogdan Aurescu: „Ungaria vrea să atragă România într-o dispută artificială”

Bogdan Aurescu a declarat că zidul pe care Ungaria intenționează să îl construiască nu va rezolva problemele, iar România „nu va intra în disputa care va duce la escaladarea situației”.

„Este un tip de abordare care ni se pare inadmisibil. Suntem doi vecini cu interese comune şi ar trebui să acţionam împreună. Partea ungară care a început dialogul prin anunţul facut în ceea ce priveşte intenţia de a construi un gard la frontiera româno-ungară. Este un mod de abordare a problemei care nu rezolvă nimic, nu corespunde spiritului UE şi nici parteneriatului strategic”, a declarat ministrul român de Externe, care a avut la Guvern o înrevedere cu premierul Victor Ponta. 

Mai mult, ministrul de Externe a precizat că Ungaria, prin atitudinea adoptată, încearcă să atragă țara noastră într-o „dispută artificială”.

CITEŞTE ŞI: SCANDAL diplomatic între România şi Ungaria. Ministru ungar, ATAC DUR la Ponta: „Şi-a PIERDUT autocontrolul”

Victor Ponta le dă REPLICA oficialilor maghiari: „Ziduri, câini, arme… Asta arată ca în anii 30”

Criza imigranţilor, pe agenda CSAT. Iohannis: Vom decide paşii pe care România trebuie să-i facă